Suppen en Scheppen op de Kraaijenbergse Plassen

Op zaterdag 18 september en zondag 19 september kun jij via Let’s Row SUPverhuur, in samenwerking met waterschap Aa en Maas, scheppen voor schoon water.

Vanaf een supboard zorg je ervoor dat het zwerfafval uit de wateren in de regio wordt geschept. Zo voorkom jij dat de plastic soep nog groter wordt. Deelname aan Scheppen voor Schoon water is gratis.

Kom jij mee Suppen en Scheppen voor Schoon water?

Tijdens World Cleanup Day op zaterdag 18 september kun je tussen 10.00 en 12.00 uur Scheppen voor Schoon water op de Kraaijenbergse Plassen bij Beers. Een dag later, op zondagochtend 19 september, wordt er tussen 10.00 en 12.00 uur afval geschept uit rivier de Aa. Het startpunt is de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther en er wordt gesupt richting Veghel en Kasteel Heeswijk.

Schrijf je gratis in

Je kunt je alléén of met twee personen inschrijven voor Scheppen voor Schoon water via www.letsrow.nl/waterbazen. Deelname is gratis. Maja Lunenburg, initiator van Let’s Row, licht toe: “Na je inschrijving ontvang je de nodige informatie, zoals waar en wanneer we je verwachten. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde materialen voor je klaarliggen.” Wil je graag meedoen, maar heb je in dit weekend geen tijd? Ga gerust zelf op pad op een ander moment. Als je laat zien dat je meedoet door op social media een foto te plaatsen met de hashtags #ScheppenVoorSchoonWater en #WatEenWaterbaas dan maak je ook nog eens kans op een leuke prijs.

Let’s Row

Let’s Row verhuurt opblaasbare supboards vanuit zogenoemde SUPboxen in Uden en verzorgt daarnaast supactiviteiten voor groepen. Peter Timmers geeft de groepen voorafgaand aan het suppen een uitgebreide instructie. Hij vertelt: “Let’s Row heeft 30 supboards in de verhuur die worden ingezet voor bijvoorbeeld teamuitjes, familie- of vriendendagen, schoolkampen, kinderfeestjes en hondensupevenementen. Voor deze actie stellen we op beide dagen 12 supboards beschikbaar. Ook ontvang je via Let’s Row alle noodzakelijke middelen zoals vuilniszakken, schepnetjes en grijpers.”

Waterbazencampagne

Deze actie is onderdeel van een langdurige campagne vanaf het najaar van 2020 tot aan de waterschapsverkiezingen in maart 2023. Met de campagne willen de waterschappen gezamenlijk zoveel mogelijk mensen betrekken bij diens werk en zetten zij in op klimaatbewustzijn bij inwoners en het bieden van handelingsperspectief. Benieuwd naar de overige acties die voor deze campagne worden ingezet in het werkgebied van Waterschap Aa en Maas? Kijk op www.aaenmaas.nl/scheppenvoorschoonwater

Meer weten? Check www.letsrow.nl/waterbazen