Stichting Smaakcentrum wint Gezonde Innovatie Award

Het Smaakcentrum in Land van Cuijk en Maasduinen heeft een Gezonde Innovatie Award in de wacht gesleept. De complimentenprijs is een initiatief van Foodlog, FoodPersonality en supermarkt.team. De vakjury kende de tweede prijs toe aan het Smaakcentrum, onder meer vanwege hun samenwerking met lokale supermarkten.

 
In het Smaakcentrum Land van Cuijk en Maasduinen leren kinderen in groep 7 en 8 goed en gezond koken. De jury was bijzonder te spreken over dit initiatief, omdat het zich richt op alle kinderen, ongeacht achtergrond. Operationeel manager Martien Bos is “helemaal blij” met het winnen van de Award. “We bereiken jaarlijks zo’n 2.000 kinderen. Alles wat we koken wordt geheel gratis beschikbaar gesteld door vier supermarkten.” Bos dankt dan ook Jumbo-ondernemers in Cuijk, Grave en Boxmeer en Albert Heijn Gennep voor het mede mogelijk maken van het Smaakcentrum.
 
De Gezonde Innovatie Award komt uit de koker van FoodPersonality (vakblad voor retail) en Foodlog (onafhankelijk nieuws en discussieplatform). Beide organisaties vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit. De vakjury bestaat uit een huisarts, franchisenemer, universitair docent binnen gezondheidspsychologie, opleidingsdirecteur en marketeer.