Stephan Hamers wint de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2019

Cuijk – De jury heeft Stephan Hamers van Hamers Leidingtechniek uit Boxmeer – afgelopen donderdag 7 november in Schouwburg Cuijk – beloond met de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2019.

Ook is Stephan Hamers dit jaar de publieksfavoriet.
De zilveren prijzen gaan deze editie naar Rob Besemer van Mill Panel uit Mill en Stijn Heijs van Henra Aanhangwagens uit Overloon. Corné Kremers uit Mill is dit jaar geëerd met de Prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap. Tout ondernemend Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft genoten van een avond vol entertainment, inspirerende gesprekken en natuurlijk het netwerkmoment na afloop.

Ieder jaar lukt het de selectiecommissie van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg weer om drie verrassende ondernemers te selecteren. Aan de jury dan de lastige taak om te beslissing wie zich Ondernemer van het Jaar mag noemen. Waarom ze voor de winnaar gekozen hebben? “Stephan Hamers staat tussen zijn mensen. Hij kent zijn klanten en luistert naar hun problemen. Samen met zijn team bedenkt hij de beste oplossingen, maakt de voor de klant beste keuzes en zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering. Dat geeft een tevreden klant. Daarin ligt de toegevoegde waarde van deze ondernemer.”

In 2011 heeft Stephan Hamers zijn bedrijf Hamers Leidingtechniek opgericht. Door zijn werk bij ingenieursbureaus en aannemers had hij de nodige kennis opgebouwd op het gebied van inspecties en herstelwerkzaamheden van rioolsystemen. Anno 2019 is zijn bedrijf de gespecialiseerde aannemer van sleufloze riool reparatie- en renovatietechnieken. Inmiddels zijn er dagelijks zo’n 15 medewerkers onderweg. Daarnaast wordt geregeld gebruik gemaakt van gelieerde Duitse bedrijven voor de inzet van extra mankracht.

Ook voor de zilveren prijs-winnaars waren lovende woorden:

“Stijn Heijs overziet het grote geheel. Hij ziet de kansen, durft ze te nemen en doet wat hij noodzakelijk vindt voor het behalen van succes. Zijn motto is ‘ketendenken vanuit de eindgebruiker’. Daarbij maakt hij gebruik van de kennis van anderen en laat ze meedenken. Stijn Heijs weet de passie bij anderen aan te wakkeren, waardoor hun betrokkenheid groot is.”
Bedrijvendokter Stijn Heijs zag in 2013 de potentie van het bijna failliete Henra Aanhangwagens in Overloon. Samen met zijn compagnons heeft hij het bedrijf overgenomen en succesvol een turnaround gerealiseerd. Dit was zijn zesde succesvolle turnaround in vier verschillende landen en vijf verschillende branches. Van kip tot brillenpoetsdoekjes en van verpakkingen tot aanhangwagens. Inmiddels maakt Henra jaar op jaar een enorme groei door. Heijs coacht nu bij Henra de nieuwe directeur, en leidt een turnaround in de zalm.

“Rob Besemer is een ondernemer die niet bang is voor de concurrentie. Hij gelooft in de toegevoegde waarde van zijn product. Door zijn gezonde dosis eigenwijsheid heeft hij de nodige strijdkracht om te blijven innoveren en daarmee een voorsprong op de concurrentie te behouden. Hij heeft voldoende realiteitszin om te beseffen dat het overdragen van kennis belangrijk is voor de continuïteit van Mill Panel.”
De AluPlex-plaat die Rob Besemer zelf heeft ontwikkeld, is het belangrijkste onderdeel van de panelen die Mill Panel levert voor deurrompen en sandwichpanelen. Besemer geloofde in de toegevoegde waarde van het product en is daarom in Mill Panel gestapt. In 1969 werd Mill Panel opgericht als panelenafdeling van Houtbedrijf van Hout uit Mill, in 2001 is het verzelfstandigd met Rob Besemer als directeur en later mede-eigenaar. Vier jaar geleden heeft hij daarnaast Mill Home opgezet, waarmee hij het eerste Tiny House straatje in Nederland heeft gerealiseerd.

Opmerkelijk Ondernemerschap
Corné Kremers uit Mill is verrast met de prijs voor opmerkelijk ondernemerschap. Deze award is in het leven geroepen om ondernemers in het zonnetje zetten die van betekenis zijn voor de regio. Dat geldt absoluut voor Kremers, die met zowel zijn zakelijke, als maatschappelijke inzet bijdraagt aan vele initiatieven in Mill en omgeving. Met zijn bedrijf MossTime heeft hij bijvoorbeeld in 2012 De Neije Krant in het leven geroepen; een huis-aan-huiskrant waar inwoners uit Mill echt naar uitkijken. Maar hij zit ook achter de verkiezing van Millenaar van het jaar, de stoepverkoop, Ondernemersprijs Mill en tal van activiteiten. Hij zet zich in voor de ondernemersvereniging, carnaval, lokale omroep en is voormalig raadslid

Martin van Collenburg – voorzitter van De Ondernemersprijs – legt uit: “Corné Kremers laat zich niet tegenhouden door zijn visuele beperking. Hij is op en top ondernemer én erg actief in de gemeenschap. Vaak zet hij anderen in de spotlights; nu vonden wij het tijd om hem in het zonnetje te zetten. Een inspirerende ondernemer uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg, die met oneindige werklust zeer positief in het leven staat en daarbij een groot maatschappelijk hart heeft. Een absoluut voorbeeld voor anderen.