Steeds vaker live televisie bij Omroep Land van Cuijk

Na de nieuwjaarsreceptie en afscheid van Wim Hillenaar, nu ook de installatie van de nieuwe burgemeester Marieke Moorman en de Metworstrennen live op televisie.

 
De streekomroep Omroep Land van Cuijk bestaat in de huidige vorm nu één jaar. Vanuit de vernieuwde studio in de kelder van Myllesweerd in Mill worden alle radio- en televisie programma gecoördineerd. Steeds vaker gaan de vrijwillige programmamakers en technici op pad om in het Land van Cuijk live televisie registratie te doen. Recente voorbeelden zijn de nieuwjaarsreceptie en het afscheid van waarnemend burgemeester Wim Hillenaar vanuit de Schouwburg in Cuijk.
‘Het geeft toch een vorm van erkenning en waardering als de Gemeente Land van Cuijk vraagt om dergelijke grote producties uit te voeren. We doen dat met een team van 5 cameramensen en twee beeld en geluid regisseurs. We maken vanuit de locatie via het internet een rechtstreekse verbinding met de televisiestudio in Mill. Van daaruit gaan de beelden door naar de televisiekanalen van de Omroep. We krijgen daar dagelijks positieve reacties op’, zegt projectleider Peter Linders.
‘De kijkers kunnen het komend jaar nog veel meer live producties zien via onze streekomroep. Denk daarbij aan festivals, de Vierdaagse die door het Land van Cuijk komt, Daags na de Tour in Boxmeer’, somt de trotse voorzitter Lowie Althuizen op.
Komende woensdag 8 februari is de installatie van de nieuwe burgemeester Marieke Moorman, tijdens de bijzondere raadsvergadering in Hotel Riche Boxmeer rechtstreeks te volgen bij Omroep Land van Cuijk vanaf 19:30 uur. Op maandagochtend zijn de Metworstrennen vanaf het Vortums veld ook live te volgen op de streekomroep. In dezelfde week zal de documentaire ‘Ze zien los’ van Jacky Brakels weer herhaald worden en is er een registratie van de bijzondere ‘Metworst’ carnavalsmis te zien op dezelfde kanalen.
 
Meer weten of in contact komen met de coördinatoren van deze uitzendingen? Stuur dan een berichtje naar televisie@omroeplvc.nl
De televisieprogramma’s zijn onder meer te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475 en streaming via de website.
Kijk voor informatie van overige providers op www.omroeplvc.nl