Spring biedt peuters deze week iets extra’s

Door de landelijke sluiting hebben veel peuters de afgelopen tijd het peuteraanbod moeten missen.

Heel jammer, want het peuteraanbod is niet alleen heel leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Zeker voor kinderen met een VVE-indicatie, die wel wat extra hulp bij kunnen gebruiken bij hun ontwikkeling is dit een gemis geweest. Daarom heeft Spring besloten iets extra’s voor deze kinderen te doen. Deze week waren zij, ondanks de voorjaarsvakantie, van harte welkom om toch naar het peuteraanbod te komen!
Circa 20 peuteraanbod locaties van Spring (verspreid over Noord-Limburg en Oost-Brabant) hebben deze week hun deuren extra geopend. Kinderen met een VVE-indicatie zijn uitgenodigd om in de vakantie naar het peuteraanbod te komen en mee te doen aan leuke én leerzame activiteiten. Kindcentrum IKKE in Mill is één van deze locaties. Pedagogisch medewerkster Yvonne Timmermans is heel enthousiast over deze extra week peuteraanbod. “Ik merk dat het ontzettend veel meerwaarde heeft voor de kinderen. Je ziet ze sprongetjes maken in hun ontwikkeling en ze praten volop. Normaal gesproken is de groep kinderen iets groter. Daar passen we de activiteiten wel op aan, zodat we iedereen gerichte aandacht kunnen geven. Maar nu alleen de kinderen met een VVE-indicatie komen, hebben we net wat meer tijd voor ze. Dit is een hele mooie manier om in deze lastige tijd net wat meer te kunnen betekenen voor ze.”
Eén groot feest!
De activiteiten die ze met de kinderen doet zijn erg leuk, maar stimuleren de kinderen ook meteen in hun ontwikkeling. “Vanochtend hebben we geoefend met blazen door een rietje. Erg goed voor de mondmotoriek, wat weer helpt bij de spraakontwikkeling. Eerst mochten ze een propje wegblazen en later bellenblazen met sop. Dat was één groot feest!”
De ouders van kinderen met een VVE-indicatie zijn door Spring benaderd of zij hun kind deze week mee wilden laten doen. De ouders van de kinderen die zijn opgegeven zijn heel enthousiast, vertelt Yvonne. “Ouders vinden het een mooi initiatief en zijn heel blij dat we deze extra week bieden. Ook zij hebben zich zorgen gemaakt of hun kind een verdere achterstand in de ontwikkeling oploopt. En al is het maar een week, we kunnen hier toch al iets in betekenen én hebben meteen zicht op hoe ze zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben.”

“Sowieso waren àlle kinderen vorige week heel erg blij om weer naar ons te mogen komen. Tijdens de lockdown hebben we veel contact met ze gehouden via de ouderapp, telefoon en videobellen. Het was dus eigenlijk heel vertrouwd voor ze om weer terug te komen. Fijn om alle kinderen volgende week, na de vakantie weer te mogen zien.”