Sportieve natuurbeleving in Wanroij: 44e Bos en Peelwandeling

Op zondag 6 oktober  organiseert IVN “De Maasvallei” in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor de 44e keer de Bos- en Peelwandeling. Voor deze tocht zijn binnen de gemeente Sint Anthonis wederom vijf schitterende routes uitgezet over een afstand van 5, 10, 15, 25 en 30 km. Een sportieve natuurbeleving, waarin iedereen, jong of oud, levensgenieter, natuurmens, sportliefhebber of rustzoeker aan zijn trekken komt. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van de wandelbond of het IVN.

De 5 km route gaat door de bossen in en rond het vakantiepark.

Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is deze korte afstand leuk. Ter afsluiting loopt het laatste gedeelte van de 5 km door de buitenspeeltuin van de dagrecrecreatie. Met uitzondering van het park is deze afstand minder geschikt voor kinderwagens.

De 10 en 15 km loopt via de gemeentebossen door het schapenpark en heidereservaat van de Ullingse Bergen.

De zeer afwisselende 25 en 30 km route, neemt u op de hoge zandrug langs het Berkenbosch en langs de Tovensche Beek, over het heidereservaat, langs het Peelven, en de betonnen kazematten aan het Defensiekanaal. 

De 30 km route maakt een extra lus over het landgoed  “De Groote Slink” (Bronlaak) met het prachtige landhuis en waterpartij.

Platform Toerisme & Recreatie  Sint Anthonis

Juist te voet is het interessant het prachtige en afwisselende landschap, boerderijen en oorlogsrestanten te aanschouwen. Veelal zijn deze bezienswaardigheden niet goed met auto of fiets bereikbaar. 

In de maand oktober hebben de bossen en heide door de herfstkleuren een schitterend gezicht. Tijdens de wandeltocht bestaat de kans dat de wandelaars een kudde  Kempische heideschapen of Schotse hooglandrunderen tegen het lijf lopen. De route is volledig met pijlen uitgezet. Tevens worden er routebeschrijvingen verstrekt. 

De 10 en 15 km routes hebben één rustpunt. De 25 en 30 km route hebben twee rustpunten.

Bij de rustpunten (horecastops) zijn toiletvoorzieningen aanwezig.

van de Regio EHBO  en Scouting Sint Patrick.

Het meenemen van honden is enkel aangelijnd toegestaan, omdat een deel van de route door het schapenpark en recreatiecentrum ‘De Bergen’ loopt.

Inschrijven: Eetcafé  “De Bergen”, Zoetendaal 10, 5446 PE  Wanroij   (ingang dagrecreatie “De Bergen”)

Inschrijfgeld:               € 3.50 en leden wandelbond € 2.50

                                      Kinderen t/m 12 jaar: gratis deelname

                                      Parkeren: € 1,00

Starttijden:

Afstand Starttijden
5 km 8.30 – 15.00 uur
10 en 15 km 8.30 – 13.00 uur
25 km 8.00 – 11.30 uur
30 km 8.00 – 10.00 uur

 

Organisatie:   IVN / KWBN 

Informatie                    0654741820 of 0485-453891

Websites:                      www.bosenpeelwandeling.nl of www.wandel.nl