Sportakkoord loket voor sportieve ideeën

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om het sportaanbod te versterken. In 2020 zijn de gemeenten hiermee aan de slag gegaan en hebben sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, gemeente en ondernemers gevraagd het sportakkoord uit te voeren. Daaruit is een loket ontstaan waar je met ideeën terecht kunt voor financiële ondersteuning.

Het Sportakkoord helpt mee

Ruim 100 verenigingen en andere organisaties zijn dagelijks bezig om dorpsgenoten méér te laten bewegen of sporten. ‘We weten dat hun aanbod niet voor iedereen passend is. Daarom vragen we iedereen met een idee, dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord, dit in te dienen. Is het idee goed, dan maak je kans op een uitvoeringsbudget en kun je aan de slag’ aldus het kernteam dat het Sportakkoord uitvoert. Iedereen met een goed idee dat helpt om meer mensen te laten sporten of bewegen kan in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van het idee.

30.000 euro beschikbaar

Het Sportakkoord kent vier hoofdthema’s. Voor elk thema wordt gezocht naar aansprekende ideeën die helpen om nog meer dorpsgenoten meer te laten bewegen of te sporten. De thema’s zijn: Sportieve en gezonde jeugd, Iedereen in beweging, Vitale sportverenigingen en Sport en bewegen in beeld.

Voor de uitvoering is tot 2023 30.000 euro per jaar te verdelen. 10.000 voor de gemeente Sint Anthonis en 20.000 voor de gemeente Boxmeer. Kijk op www.sportakkoordboxmeer.nl of www.sportakkoordsintanthonis.nl voor de voorwaarden.