Spoordijk van het Duits lijntje en de Kleine Vilt 

 Op zondag 13 februari houdt IVN De Maasvallei een wandeling over de spoordijk van het Duits lijntje naar de Kleine Vilt. De ongeveer twee uur durende en 5 km lange wandeling begint om 13.30 uur vanaf de Stationsweg in Oeffelt. Halverwege de wandeling is er een kop koffie of thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. 

Het Duits lijntje, dat liep van Boxtel naar Wesel in Duitsland, werd in 1873 geopend. Het personenvervoer duurde tot 1950, maar het goederenvervoer op het traject tussen Boxtel en Veghel tot 2004. Op het gedeelte van de te lopen route is het nog rustig; ideaal voor flora en fauna. Vanaf de hoger gelegen spoordijk is er mooi zicht op het beekdal van de Oeffeltse Raam. De wandeling voert rond de Kleine Vilt waar gekeken wordt naar de overwinterende watervogels. Vervolgens verder door het bos waar de omloopberg van de Maas en het Ambtenarengat zijn uitgegraven voor de aanleg van de spoordijk. Tijdens de wandeling zullen de gidsen u hier meer over vertellen. 

De paden zijn onverhard, draag goede wandelschoenen. De route is niet toegankelijk voor rolstoelers. Aanmelden is verplicht, dat kan via de mail: marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van uw aanmelding, of bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden kan tot zaterdag 12 februari 12.00 uur. 

De gidsen Ben Verheijen en Marjo Simons verwelkomen u graag op deze mooie wandeling.