Spijker je kennis over moderne technologieën bij

Oktober is de maand van de Kunstmatige Intelligentie (KI) en andere moderne technologieën voor Bibliotheek BiblioPlus. Op het programma staan onder andere workshops Virtual Reality, nepnieuws, 3D-printen en spoofing, een kindercollege over Kunstmatige Intelligentie, een schrijversbezoek van Ewoud Kieft en een lezing van de Radboud Universiteit. Dit en meer voor zowel jong en oud wordt georganiseerd in de bibliotheken in Boxmeer, Gennep, Sint Anthonis, Mill, Cuijk en Grave. De activiteiten vinden plaats tussen 27 september en 24 oktober.

Nieuwe technologieën, zoals Kunstmatige Intelligentie, ontwikkelen zich als een razende. Er gebeurt op dit gebied veel moois en interessants, maar het kan soms ook een beetje eng zijn en ingewikkeld of ver van je bed lijken. Om jou meer inzicht te geven in de ontwikkelingen – op zowel creatief en inspirerend als preventief en informatief gebied – bezoek je in oktober de activiteiten in de verschillende vestigingen van BiblioPlus.

Digitaal Burgerschap
Met de maand van de Kunstmatige Intelligentie en andere moderne technologieën geeft BiblioPlus extra aandacht aan Digitaal Burgerschap. Bibliotheken zetten hun dienstverlening op dit gebied – die verder gaat dan basisvaardigheden – vooral in om burgers te laten kennismaken met technologie en ze ermee te laten experimenteren en oefenen. Anita Witsiers, regisseur kennisdelen en ontmoeten bij BiblioPlus: “Door te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de online wereld, willen we mensen inspireren, aan het denken zetten én nieuwe technologieën laten ervaren. En dat doen we al met de allerkleinsten, met het Kindercollege over Kunstmatige Intelligentie en robots.”

Het volledige programma

 

Ga voor meer informatie en reserveren naar www.biblioplus.nl/agenda