Spelcafé Boxmeer

Zin om je hersenen te kraken? Kom naar het spelcafé in de bibliotheek. Met bordspellen en breinbrekers gaan we samen aan de slag.
Voor iedereen die dat leuk vindt , organiseert BiblioPlus op woensdag 19 april in Bibliotheek Boxmeer het eerste spelcafé.

Behalve met spellen als kwartetten en Rummikub, kun je ook meedoen met het IQ spel of Triominos. Een éigen spel meenemen kan natuurlijk ook. Wil je een lekkere breinbreker oplossen? Ook die hebben we voor je klaarliggen. Loop gerust binnen en schuif aan. Onze gastheer en gastvrouw ontvangen je graag om je op weg te helpen.

Samen spelen maakt gelukkiger
Met elkaar aan tafel en bordspellen spelen. Het is gezellig, je ontmoet nieuwe mensen én je traint je hersenen. Bovendien zorgt het spelen van bordspellen ervoor dat je negatieve gedachtes even kunt loslaten. Hierdoor verminderen stressgevoelens. Je wordt gedwongen om even met iets anders bezig te zijn en dit levert vaak een goed, ontspannen gevoel op. Iedere keer als je lacht tijdens het spel, zal de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in je lichaam afnemen. Je lichaam maakt nu meer endorfines aan, waardoor je je gelukkiger voelt. Kortom: het spelcafé is een gezonde bezigheid!

Deelname aan het spelcafé is gratis. Iedereen is welkom. Het spelcafé duurt van 14.15 uur tot 15.45 uur. Vooraf aanmelden is fijn. Dit kan via www.biblioplus.nl/agenda
Spelcafé Boxmeer, Woensdag 19 april 14.15 uur
Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1 (in de Weijer)