Sociom lanceert Mantelzorg- & Vrijwilligersplein

Centrum Mantelzorg en Blink Regio Land van Cuijk versterken sinds 1 januari 2021 het Vrijwilligerspunt van Sociom (organisatie voor sociaal werk).

Door de expertises van deze organisaties te bundelen, is er nu één centrale plek waar alle ondersteuning en expertise op het gebied van mantelzorg en vrijwillige inzet in het Land van Cuijk samenkomt. Dat betekent nog betere ondersteuning te bieden aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Met één doel: hulpvragers én alle betrokkenen zo goed mogelijk van dienst zijn. En dit centrale punt steekt zich in een nieuw jasje met een nieuwe naam: Het ‘Mantelzorg- & Vrijwilligersplein’

De ervaren medewerkers van dit nieuwe plein staan klaar voor alle inwoners, verenigingen en professionals met informatie, advies, cursussen én met een luisterend oor. Zo is dit team niet alleen de hulpvragers van dienst, maar versterkt het ook de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. En dat is zeer welkom, in deze tijd waar de zorg steeds meer bij de mensen thuis komt te liggen. Maar ook het vinden van vrijwilligers, de bemiddeling en het matchen van vrijwilligers met de vraag is een belangrijk onderdeel. Een nieuwe naam betekent ook een nieuw logo, een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Dit alles wordt, heel toepasselijk, in de week van de Dag van de Mantelzorg gelanceerd. 

Bereikbaarheid

Voor alle betrokkenen verandert er niets: zij kunnen nog steeds gebruik maken van de bekende diensten. Inwoners en professionals kunnen het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein telefonisch bereiken via 0485- 700500 of per e-mail via mvplein@sociom.nl. Meer weten of de frisse look bekijken? Kijk op www.mvplein.nl

Over Sociom

Sociom is een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal. Sociom is er voor iedereen, van jongere tot senior. De sociaal werkers van Sociom brengen mensen samen, ondersteunen waar nodig en zijn altijd in de buurt. Zie ook www.sociom.nl.