SIGAREN EN CUIJKSE KOEK OP TV BIJ OMROEP LAND VAN CUIJK

Omroep Land van Cuijk zendt de komende weken op TV de theatervoorstelling Sigaren en Cuijkse koek uit 2018 uit.
Deel 1 is te zien tot en met zondag 25-10
Deel 2 van maandag 26-10 t/m woensdag 28-10
Deel 3 van donderdag 29-10 t/m zondag 1-11
Deel 4 van maandag 2-11 t/m zondag 8-11

Dit programma loopt mee in de carrousel van overige programma’s bij Omroep Land van Cuijk in die week.

De theatervoorstelling ‘Sigaren en Cuijkse Koek’ ging in 2018 première in de Schouwburg van Cuijk. Het is een visueel en muzikaal spektakel voor, door en over (Land van) Cuijkenaren.

Na de Tweede Wereldoorlog, in de tijd dat Louis Jansen het burgemeesterschap op zich neemt, breken er voor het agrarische Cuijk goede tijden aan. De moderne industrie neemt een vlucht en grote fabrieken als de Lacto en de Homburg vinden er een plek. Dat zijn de verhalen die verteld zijn. Het zijn niet de verhalen die schrijvers Geurt Franzen en Ingrid Janshen-Artz willen vertellen. Want wat gebeurde er in die tijd achter de voordeuren van de oudste straatjes van Cuijk? Verhalen over liefde en jaloezie, over sterven en overleven, over stilstaan en door moeten gaan. Het decor bestaat uit film en wordt gevormd door de oude straten waarin die verhalen zich destijds afspeelden.

Sommige verhalen worden verteld door ontmoetingen, andere door verbeelding en weer andere door zelfgeschreven liedjes. Die verhalen staan niet op zich, ze worden ontdekt door de (fictieve) hoofdpersoon van het theaterstuk. Zij is in één van de oude straten komen wonen en ontdekt dat haar oma, die ze nooit heeft gekend, ooit in diezelfde straat heeft gewoond. Ze gaat op zoek naar haar verleden en vindt het verleden van Cuijk.

De voorstelling werd gemaakt met mensen die in het Land van Cuijk wonen en/of werken en werd destijds speciaal voor het podium van de Cuijkse schouwburg geschreven.

Omroep Land van Cuijk zendt uit op Ziggo digitaal – kanaal 40, Ziggo analoog – kanaal 22+, KPN, XS4ALL, Telfort (witte afstandsbediening) – kanaal 1475, Telfort (zwarte afstandsbediening), Edutel, Fiber.nl, Stipte – kanaal 2196 en TriNed 521.

Vanzelfsprekend kun je ook kijken naar de TV livestream via www.omroeplvc.nl