Schouwburg Cuijk weer open voor publiek

CUIJK – Na een sluiting van bijna twee maanden gaan woensdag 26 januari de deuren van Schouwburg Cuijk weer open. Het publiek kan de komende tijd genieten van voorstellingen van onder meer operazanger Henk Poort, cabaretier Roué Verveer en zanger Frank Boeijen. 

Bart Vaessen, directeur van de schouwburg, is blij met de aangekondigde versoepelingen. “Nu de schouwburg en de horeca weer opengaan, kunnen we ons publiek eindelijk weer een avondje uit aanbieden. Iets wat veel mensen de afgelopen tijd gemist hebben.”

Programma in beweging
Ondanks het goede nieuws dat de theaters weer beperkt open mogen, kunnen niet alle geplande voorstellingen doorgaan. “Veel acteurs en muzikanten moeten weer starten met repeteren en kunnen daarom niet gelijk hun voorstelling weer spelen”, legt Vaessen uit.  “Sommige producenten hebben hun tournee zelfs moeten annuleren door de sluiting.”

Daar komt nog bij dat minder gasten kunnen plaatsnemen in de zaal, als gevolg van de anderhalve meter afstand. De schouwburg overlegt daarom met de artiesten of zij bijvoorbeeld de voorstelling twee keer kunnen spelen, of dat de voorstelling wordt verplaatst. Het publiek wordt hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Het programma is dus nog in beweging. Vaessen: “We proberen nog voorstellingen bij te boeken die goed passen bij de huidige omstandigheden. Nu we weer open zijn, willen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen een leuke avond bezorgen. Houd daarom zeker onze website in de gaten.”

Frank Boeijen en Roué Verveer
De komende tijd is het publiek welkom bij voorstellingen van onder andere operazanger Henk Poort, countryband Her Majesty en bij de première van Frank Boeijens theatertournee. Verder is er een speciaal Liefdescollege op Valentijnsdag en is de nieuwste cabaretvoorstelling van Roué Verveer te zien. 

Tijdens de voorstellingen zit het publiek op anderhalve meter afstand. In het gebouw zijn mondkapjes verplicht en bij toegang wordt om een coronatoegangsbewijs gevraagd. Verder geldt, net als voor andere instellingen, een sluitingstijd van 22.00 uur.

Het actuele programma is te vinden op schouwburgcuijk.nl