Schouwburg Cuijk blijft open met Thuis in ’t Theater

CUIJK – De meeste geplande voorstellingen kunnen niet doorgaan, maar dat betekent niet dat Schouwburg Cuijk de deuren sluit.

Met Thuis in ’t Theater start een unieke reeks intieme en bijzondere voorstellingen in samenwerking met Huistheater De Steenakker. Toegankelijk voor slechts 30 gasten, in een huiselijke sfeer en dichterbij artiesten dan ooit.

“Juist nu willen we graag van betekenis zijn voor iedereen die graag naar het theater gaat”, vertelt directeur Sjoerd Meijer. Samen met Elles van Loenen van Huistheater De Steenakker is hij druk bezig met een speciaal programma voor in het weekend. “We zorgen voor een warme, gezellige aankleding alsof artiesten in je eigen huiskamer staan.”

Zo kan het zijn dat je niet in het rode pluche, maar op een zachte bank op het toneel zit met een schemerlampje naast je. Ook is de afgelopen weken keihard gewerkt aan een metamorfose van het SchouwCafé dat inmiddels is omgedoopt tot Kleine Zaal, compleet met een tribune die kon worden overgenomen van een ander theater.

Van de nood iets moois
Voor Van Loenen is ‘huistheater’ al ruim tien jaar gesneden koek. “Wij zijn bij de Steenakker natuurlijk niet anders gewend. Het is leuk om onze ervaringen en ideeën, maar ook ons netwerk, naar de schouwburg te mogen brengen. Zo kunnen we samen van de nood iets moois maken, waar het publiek straks hopelijk ook van geniet.”

De eerste namen voor Thuis in ’t Theater zijn inmiddels bekend: Cor Bakker en Fay Claassen op 31 oktober, Lavalu op 1 november, Diederik Jekel op 7 november, Nol Havens op 8 november, op 13 november speelt Holland Baroque het programma Silk Baroque met Wu Wei op het Chinese mondorgel en 17 en 18 november treedt Släpstick maar liefst vier keer op .

Het programma wordt de komende tijd aangevuld en is vanaf volgende week te vinden op de website van de schouwburg.

Overige voorstellingen
Alle eerder geplande voorstellingen tot en met 14 november zijn inmiddels zo veel mogelijk verplaatst. Of de overige voorstellingen voor meer dan 30 gasten na die datum wel kunnen doorgaan, is nog niet bekend. “Het blijven onzekere tijden waarin we afhankelijk blijven van de ontwikkelingen rondom het virus”, zegt Meijer. “Met Thuis in ’t Theater staat nu een programma dat zeker door kan gaan.”