Samen wandelen door Cuijk met beweegcoach Youp

Elke maand gaat een gezellige groep actievelingen erop uit. Samen met beweegcoach Youp maken ze een wandeling door verschillende wijken van Cuijk. “De wijk de Valuwe heeft veel moois te bieden. En daarnaast is het ook hartstikke gezellig”, aldus Youp.

Elke laatste maandag van de maand verzamelt een groepje wandelaars in het MFA de Valuwe in Cuijk. Samen trekken ze een uur door verschillende wijken in Cuijk. “Met deze activiteit proberen zo veel mogelijk senioren uit Cuijk in beweging te brengen. Iedereen in Cuijk kan bewegen. En dat laten we met deze activiteit zien. Sporten en bewegen is niet alleen op topniveau. Het kan ook een mooie wandeling door de buurt zijn”, zo vertelt Youp. 

Gezelligheid en samen zijn

Een van de vaste wandelaars en wijkmeester is Peter Hendriks. “Naast dat ik er enorm van opfris en het me weer nieuwe energie geeft. Heb ik ook gemerkt dat dingen thuis makkelijker gaan, omdat ik in beweging blijf.” Tijdens de wandeling staat gezelligheid en samen zijn centraal. “Als je het samen doet, geeft dat wat stimulans. En het is leuker dan als je het alleen doet.” “We wandelen met een gezellige groep”, aldus Marian van der Fluit. “Maar daar kunnen zeker nog wat wandelaars bij, want hoe meer zielen hoe meer vreugd!  Tijdens de wandeling kletsen wat bij. Zo hebben ook mensen die zich wel eens eenzaam voelen aanspraak. En komen we lekker buiten. Wanneer mensen eenmaal een keer hebben meegewandeld, blijven ze komen.” 

Een leuke tijd

Ouderen genieten zichtbaar tijdens de wandeling. En ook na de wandeling in MFA de Valuwe. “Na de wandeling drinken we voor wie dat wil samen een welverdiend kopje koffie of thee. En kletsen we nog wat na. Het is een laagdrempelige activiteit, waar iedereen aan mee kan doen. Meld je van te voren bij mij aan en dan maken we er samen een leuke tijd van!”

Meld je aan via youp@cuijkbeweegt.nl. Meer weten over de wandeling met Youp of Cuijk Beweegt? Neem een kijkje op www.cuijkbeweegt.nl.