Samen bouwen “Op de Beek Sint Anthonis”

Toekomstige bewoners leggen eerste stenen


Sint Anthonis – En weer stond wethouder Bollen op een bouwterrein waar in dit geval de buitenmuren van 9 bungalows het decor waren voor de symbolische “bouwhandeling.”
De groene bouwhelm begint een bekend verschijnsel te worden op de verschillende bouwlocaties in de gemeente. Wethouder Bollen ontpopt zich steeds meer tot de bouw- wethouder van de gemeente Sint Anthonis. In ieder dorp van de gemeente een bouwplaats, is zijn credo.

 

Maandag 7 september legden de toekomstige bewoners van de 9 patiowoningen op plan Op de Beek een eerste steen. De projectbegeleider, Stichting Samenbouwen.nl, de aannemer en wethouder Bollen waren aanwezig om bij dit feestelijke moment het glas te heffen met de toekomstige bewoners. “Uniek”, zo zei Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur BV, dat de buurtvereniging eigenlijk al gevormd is, nog voordat de bouw is afgerond. Ardi Geerts voorzitter van de stichting Samenbouwen.nl vertelde hoe de bewoners vanaf het begin zijn meegenomen in het bouwtraject en zelf hebben bepaald hoe hun woning binnen is ingedeeld.  Aan de buitenkant zijn de woningen allemaal in dezelfde stijl vormgegeven, achter de voordeur is iedere woning anders.

 

Wethouder Bollen bedankte de samenwerkingspartners die het inbreidingsproject op deze locatie, waar vroeger de Berg en Beek basisschool stond, mogelijk hebben gemaakt. Ook feliciteerde hij de toekomstige bewoners met de prachtige levensloopbestendige woningen die zij in de loop van 2021 kunnen gaan betrekken. Midden in het dorp én een prachtig (nog in te richten) parkje naast de deur, “dit is een toplocatie”, aldus een enthousiaste wethouder die ook zelf symbolisch zijn steentje bijdroeg aan de bouw.