Rondje 33 verplaatst naar 12 Juni

Na een paar seizoenen wachten is het dan eindelijk weer zo ver. We kunnen weer met zijn allen de fiets op. Ook in het Land van Cuijk zien we de wielrenners weer door het mooie landschap toeren. Tijd om met name die wielrenners erop attent te maken dat het traditionele Rondje 33 nu gereden zal worden op 18 juni aanstaande. Zoals andere jaren zullen we weer een aantal mooie koersen uitzetten door onze mooie nieuwe gemeente Land van Cuijk. Tijdens deze reis op de fiets door het Land van Cuijk worden alle 32 dorpen en stad aangedaan. Een uitgelezen mogelijkheid dus om onze mooie nieuwe gemeente van dicht bij te leren kennen. Hoe mooi is het om de lange slierten van groepen door het mooie Land van Cuijk te zien fietsen. Of nog mooier om die routes zelf te fietsen. Al dan niet in groepsverband. 

Voorheen was ons Rondje 33 gekoppeld aan het evenement ‘Daags na de tour’, maar omdat we de vele vakantiegangers ook een kans willen geven de ronde te fietsen hebben gekozen onze tocht een mand eerder te organiseren, op 12 juni dus.

We verwachten dat vele honderden toerfietsers op zondag 12 juni vanaf het Boxmeerse Raadhuisplein vertrekken voor de sportieve fietsproef ‘Rondje 33’. Deze dag, zoals voorheen, staat helemaal in het teken van het wielrennen met een uitgebreid programma van toertochten vanuit Boxmeer door het gehele Land van Cuijk. Voor deze editie is ‘Rondje 33’ uitgebreid met een familietocht en knooppuntenroute. Dus wil je alvast kennis maken met de nieuwe gemeente Land van Cuijk start dan op een van de 4 afstanden, 45, 80, 95 en 133km.

Na het succes in voorafgaande jaren zal dit jaar ‘Rondje 33’ over vier prachtige routes door de dorpen van het Land van Cuijk en de stad Grave opnieuw een geweldige uitdaging zijn. Voor de echte sportfietsers zijn tochten met een lengte van 80, 95 en 133 kilometer uitgepijld. Voor de liefhebbers en e-bikers hebben we een speciale verkorte route van 45km.

De uitgezette routes, voeren langs de prachtigste landschappen van de streek en door de 33 gevarieerde dorpen van het Land van Cuijk.

Op alle wielerkalenders is ‘Rondje 33’ met stip genoteerd en verwacht wordt dat ook dit jaar grote aantellen wielrenners met hun prachtige outfit en mooie racefietsen zich op de dreven en wegen van onze streek doorkruisen.

Goed getraind
Voor Rondje 33 (133, 95, 80 km) zullen vooral de goed getrainde liefhebbers zich in groten getale melden. Voor starters vanuit andere dorpen volstaat aanmelding vooraf via de NTFU website, https://www.fietssport.nl/toertochten/53505.

Je kunt je dan bij doorkomst in tocht in Boxmeer de formaliteiten afwikkelen. Of je kunt je ook op zondag ochtend in Boxmeer aanmelden en de route vandaaruit starten.

 

Familietocht
Dit jaar kunnen ook de gewone recreatiefietsers meedoen aan dit fietsfestival. Er is een vriendelijke route over een afstand van 45 kilometer (Klein Rondje 33) uitgezet, speciaal voor mensen die de tijd willen nemen voor een verkenning van het Land van Cuijk en voor gezellig fietsen, bijvoorbeeld in gezins- of familieverband of met buren en vrienden. Ook de categorie ‘senioren’ is hierbij van harte welkom.

E-bikers
Voor de groeiende schare van E-bikers is er eveneens de gelegenheid voor sportief vertier. De geplande afstand van 80 kilometer is namelijk goed te doen ook voor oudere E-bikers en de afstand van ‘Klein Rondje 33’ is tot maximaal 45 kilometer.

Knooppuntenroute
Mocht je de route naderhand willen fietsen dan is de knooppunten route beschikbaar op https://www.toerclubboxmeer.nl/rondje33/ontdek-het-land-van-cuijk/

 

Informatie
Aanmelding vóór de start van ‘Rondje 33’ vindt plaats in Brasserie de Bock, Raadhuisplein in Boxmeer. Vertrek vanaf 8.00 uur voor het ‘grote’ parcours. ‘Klein Rondje 33’ start vanaf 10.00 uur (inschrijfgeld is 5,00 euro, 4,00 voor NTFU-leden) en het startmoment voor de knooppuntenroute is tussen 11.00 en 12.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 3,00 euro.