Restaurant Ovum steunt de Voedselbank

Op donderdag 11 mei organiseert restaurant Ovum in Grave een benefietdiner voor de Voedselbank Land van Cuijk. Een deel van de opbrengst van het diner gaat naar het goede doel, als aanvulling op een avond voor minder bedeelden in de zomer.

Diner met theatershow

Tijdens het benefietdiner serveert Ovum een viergangenmenu voor 75 euro per persoon. Tussen de gangen door worden gasten vermaakt door theatergroep Uit de Qunst, met korte voorstellingen in de monumentale kapel van het restaurant. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Voedselbank Land van Cuijk. Ovum zal die avond met verschillende initiatieven proberen het totaalbedrag te verhogen, want de opbrengst wordt ingezet om later dit jaar de minder bedeelden in Land van Cuijk een diner aan te bieden voor een avondje uit met het gezin.

Onbezorgde avond uit voor minder bedeelden

De aanvullende avond voor de minder bedeelden uit Land van Cuijk zal plaatsvinden in de zomer van 2023. Het personeel van Ovum en Uit de Qunst zullen zich die avond belangeloos inzetten om de genodigden een onbezorgde avond te bezorgen met een heerlijk diner en entertainment. Voor de avond in de zomer stellen diverse partners van het restaurant ingrediënten beschikbaar, waardoor Ovum samen met de opbrengst van 11 mei zoveel mogelijk cliënten van de Voedselbank Land van Cuijk een diner kan aanbieden.

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken leggen een verbinding tussen de verspilling van voedsel en de financiële nood van mensen in de samenleving. Om cliënten van de Voedselbank van voldoende voedsel te kunnen voorzien werken de Voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Ovum probeert met dit nieuwe initiatief een steentje bij te dragen aan deze belangeloze stichting.

Gasten die op 11 mei graag een steentje bijdragen aan het goede doel, kunnen reserveren voor het benefietdiner via de website van Ovum: ovumrestaurant.nl.