Rens Teeuwen in finale Flash Fiction Challenge

Een Flash fiction schrijven in het Engels, een creatief flitsverhaal in slechts 150 woorden.

De eerste- en tweedejaars van tweetalig jenaplanonderwijs van Metameer in Boxmeer deden mee aan een landelijke competitie van het Nuffic. De 15-jarige Rens Teeuwen uit Wanssum behoort tot de tien beste inzendingen van de tweedeklassers. Vrijdag 11 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Flash Fiction is een literair genre, ook wel flitsverhaal of handpalmverhaal genoemd. Rens Teeuwen kende dit type verhaal nog niet. “Een heel verhaal schrijven in slechts 150 woorden is heel interessant. Ik ben gewoon gaan schrijven. Ik moest wel een aantal scènes schrappen,” vertelt Rens Teeuwen. American Book Center gaat Rens’ flash fiction samen met de tien beste inzendingen van de brugklassers en tweedeklassers uitgeven in een boek.

Schrijfwedstrijd

Op vrijdag 11 juni kiest een vakjury de winnaars en runners-up uit de eerste- en tweedejaars. De jury bestaat uit een kinderboekenschrijver uit het Verenigd Koninkrijk, een oud-docent en een medewerker van American Book Center. De winnaars ontvangen een boekenbon. Nuffic, het netwerk voor o.a. tweetalig onderwijs, organiseerde deze competitie voor eerste- en tweedejaars van het tweetalig onderwijs. Schrijven kun je altijd, ook in deze bijzondere coronatijd. A Flash Fiction Challenge is a FEAST!

Fotobijschrift: Rens Teeuwen bereikt finale met zijn in het Engels geschreven flitsverhaal.

Foto: Femke de Schepper