Recital klassiek met Esther en Cecile

Esther Croezen zingt al vele jaren Jazz, Ierse muziek en Chansons. Nu heeft ze drie jaar geleden het roer omgegooid naar het zingen van klassieke liederen en aria’s. Het verhaal vertelt ze nog steeds vanuit haar tenen. En de muziek krijgt de intimiteit die het verdient.

Pianiste Cecile van Duinhoven heeft ook dat vertellen in haar vingers. Met haar wortels in de klassieke muziek, de tango en de wereldmuziek kan ze de piano laten dansen en verstillen. Samen met Esther is ze het avontuur aangegaan om eigen klank en energie te volgen en inmiddels hebben ze een ruim repertoire opgebouwd waarin ze zich allebei goed thuis voelen. Niemand gaat onbewogen en ongeroerd de deur weer uit.

Op zaterdagochtend 13 mei zullen ze samen een intiem concert spelen in Cuijk. Startend met een ode aan de Franse impressionistische liedkunst van het begin van de vorige eeuw. Dromerige, melancholische liederen van Gabriël Fauré, Francis Poulenc en Kurt Weill. Aansluitend spelen ze enkele aria’s uit Tosca, Rusalka en Le nozze di Figaro.

De voorstelling is op 13 mei van 11.00 tot 12.00 uur in het Pakhuis aan de Kerkstraat 12 in Cuijk, de inloop is vanaf 10.30 uur. Het concert wordt gratis aangeboden door Cultureel Hart Cuijk.

Fotobijschrift:

Esther Croezen en Cecile van Duinhoven.