Reactie waarnemend burgemeester Wim Hillenaar

Onderstaand een korte reactie van waarnemend burgemeester Wim Hillenaar, naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad van Land van Cuijk om Marieke Moorman aan te bevelen als burgemeester.

“Na een lange en spannende avond wil ik op de eerste plaats Marieke Moorman van harte feliciteren met de voordracht. Ik ken Marieke als een sympathieke en kundige collega, een burgemeester met hart voor haar gemeente, iemand die open staat voor de samenleving. De raad heeft een uitstekende burgemeester voor Land van Cuijk voorgedragen. Een burgemeester die volgens mij de kunst verstaat om in samenwerking met de raad, het college en de inwoners verder te bouwen aan onze mooie gemeente. De vertrouwenscommissie heeft een uiterst zorgvuldig proces doorlopen om tot deze keuze te komen. De uitkomst van iedere sollicitatieprocedure is ongewis. Ik was inderdaad graag zelf burgemeester van Land van Cuijk geworden. Op de korte termijn is er volop werk aan de winkel om mijn opvolger een goede start te geven. Daarna zal ik mij op de toekomst richten. Ik vond het een eer om het eerste jaar van het Land van Cuijk uw burgemeester te zijn.”