Predicaat Hofleverancier voor Jan Berkvens in Boxmeer

Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan het familiebedrijf Jan Berkvens in Boxmeer.

Donderdag 19 augustus reikte burgemeester Van Soest het predicaat en bijbehorende oorkonde uit aan algemeen directeur Jan Berkvens. Hij deed dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

Geschiedenis

In 1920 begon Jan Berkvens (de 2e) het bedrijf aan de Steenstraat 18 in Boxmeer. Onder de naam Berkvens & Co startte hij met het aanleggen van elektrische installaties en het assembleren en verkopen van fietsen. Wanneer hij in 1954 plotseling overlijdt, wordt het bedrijf voortgezet door zijn weduwe Antoinette en haar drie volwassen zoons. Jan de 3e trouwt met Truus van den Bosch en zij leidt 42 jaar de winkel. In 1964 neemt Berkvens afscheid van de fietsenverkoop en na het overlijden van Jan de 3e neemt Jan de 4e het bedrijf over en gaat verder onder de naam Jan Berkvens Audio Video. Sinds 2005 is het bedrijf Jan Berkvens Electro World gevestigd aan de Koorstraat 69 in Boxmeer.


Door de jaren heen is Berkvens een begrip geworden in Boxmeer en de regio. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektronische apparatuur en wordt gewaardeerd om het deskundig advies door vriendelijk personeel en de uitstekende service. 

Predicaat Hofleverancier

Het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ wordt toegekend door Koning Willem-Alexander. Kleine en middelgrote ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, kunnen ervoor in aanmerking komen.