Popconcert The Sky is the Limit in Concordia in Vierlingsbeek

Op zaterdag 23 november 2019 organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek weer een concert in de grote zaal van Concordia in Vierlingsbeek met twee gastkoren, Avolon uit Arcen en ZIP uit Landhorst. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.45 uur. De entree is gratis.

Deze avond is de negende in een reeks jaarlijkse concerten met de naam ZEV-Interactief. Na de optredens van de drie koren is er een DJ zodat er nog ook gedanst kan worden. 

ZEV, Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek,  is een groep van ongeveer vijfenveertig zangers en zangeressen die met veel enthousiasme popsongs ten gehore brengen voor een breed publiek. Naast evergreens is het repertoire opgebouwd uit musicalsongs, gospels, jazz-achtige nummers en popsongs. Van Good Vibrations van de Beach Boys tot Mr. Blue Sky en van Thinking out Loud van Ed Sheeran tot Sun and Moon uit Miss Saigon. 

Zingen is leuk en dat wil het koor graag delen met het publiek. Bijna alle nummers worden minimaal vierstemmig gezongen. ZEV treedt enkele keren per jaar op en wordt begeleid door een live combo met gitaar, basgitaar, piano en drums. Het koor staat onder de professionele leiding van dirigente Nancy Meijer die zorgt voor de kwaliteit van de zang en het uitdragen van de swing van de popliedjes. Zingen met de puntjes op de i. 

Vocalgroup Avolon is een koor afkomstig uit Arcen en bestaande uit ongeveer vijfentwintig vrouwen. Ze streven er naar een zo gevarieerd mogelijk repertoire op te bouwen. Inmiddels bestaat dat uit pop, wereldmuziek, licht klassiek en alles daar tussen in. Dat betekent Ramses Shaffy naast the Beatles, Henk Badings naast Metallica en een gospel naast Balkan-muziek. Vrijwel alle stukken zingen ze a capella. 

Sinds 2011 staan ze onder de inspirerende en deskundige leiding van Sandra Halmans. Samen met haar vierden ze in 2017 het 35-jarig jubileum met een Avolon-versie van De Wereld Draait Door. Dit was een groot succes! 

Popkoor ZIP uit Landhorst doet haar naam eer aan. Immers ZIP staat voor Zingen Is Plezier. En plezier is waar het om draait bij dit bijna vijftig personen tellende koor. Zeven jaar geleden werd gestart met ZIP en er werd een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van vijftien leden bij start, groeit het aantal nog steeds. Die komen niet alleen uit thuisbasis Landhorst, maar ook uit de wijde omgeving zoals Oploo, St. Anthonis, Wanroij, Langenboom, Sambeek, Boxmeer en Haps. Elke dinsdagavond zijn de leden aanwezig bij de repetitie. Onder de bezielende leiding van dirigente Victorine Egelmeers werkt ZIP aan een groot en veelzijdig repertoire. Zo hoor je hele actuele nummers, maar ook klassiekers en zelfs stevige hardrock wordt niet uit de weg gegaan. Wat te denken van Sweet child o’mine van Guns N Roses. En een medley van ABBA vinden ze ook altijd heerlijk om te zingen.