Poëzieweek laat mensen samen dichten

In de bibliotheek van Boxmeer kwamen op zaterdagmiddag 28 januari meer dan twintig belangstellenden samen voor de workshop ‘Dichten met de kwarTAALdichters’. De kwarTAALdichters – de huidige én een aantal voormalig dichters van de regio – voorzagen de bezoekers van tips rondom het schrijven van poëzie. Aanleiding van de samenkomst was de Poëzieweek, op initiatief van BiblioPlus en taalcollectief De Kneep.

Tijdens de dichtmiddag liet de huidige kwarTAALdichter Monica Boschman de aanwezigen dichtregels uitbeelden met bewegingen. Voormalig kwarTAALdichter Peter Verstraten wist de geïnteresseerden het belang van ritme te tonen met een harmonieus gedicht rondom jazzmuzikanten. Het gedicht ‘Verdronken tranen’ van Mientje Wever – de vorige kwarTAALdichter – toonde hoe de kracht van de onmacht in emotie je van binnen kan raken.

Dichten in de toekomst

De afwisseling in activiteiten maakten de dichtmiddag tot een succes en leidde tot enthousiaste reacties van de deelnemers en de kwarTAALdichters. De dichtmiddag vloeide voort uit het initiatief ‘Dicht mee met de kwarTAALdichter’, waarin mensen in de regio werden uitgenodigd om ook poëzie te schrijven. Hieraan werd veelvuldig gehoor gegeven. De workshop geeft dit enthousiaste meeschrijven handen en voeten. Tijdens de Poëzieweek van 2024 mag de eerste editie van dit evenement dan ook zeker een vervolg krijgen.

EINDE PERSBERICHT