PIE-LEERLING ELZENDAALCOLLEGE AL VERZEKERD VAN BAAN

Wie op dit moment kiest voor een technische opleiding of richting, is gegarandeerd van een mooie toekomst in het werkveld. Zo ook voor vierdejaars PIE-leerlingen Gijs en Max.
PIE staat voor Produceren, Installeren en Energie en omvat allerlei vormen van techniek, van metaal- en plaatconstructie tot elektro- en installatietechniek. Maar ook alle nieuwste vormen van techniek komen aan bod op het Elzendaalcollege in Gennep. Zo is de praktijkruimte sinds kort een lasersnijder rijker. Dit om de leerlingen zoveel mogelijk praktijkervaring mee te geven. Een mooie aanvulling hierop is de stageperiode.

Max liep twee weken stage bij Megens en Seef Beveiligingstechniek uit Milsbeek: “De ene week heb ik samen met twee installateurs voor de klant de brandbeveiliging opnieuw aangelegd. De andere week heb ik meegewerkt aan een elektriciteitsplan in een kantoorpand.” Gijs ging met zijn collega’s aan de slag in een bibliotheek waar de brandveiligheid geoptimaliseerd werd. Met de nadruk op collega’s, want Gijs is nu op zaterdagen en in de vakanties al bij Megens te vinden: “Tijdens mijn stage heb ik brandmelders en alarmen vervangen en ook een brandproef uitgevoerd. Ik mocht echt veel zelf doen”.

Toekomst
Max gaat na zijn examenjaar naar Horst voor een opleiding tot metselaar, Gijs kiest voor elektrotechniek in Roermond en gaat daarnaast bij Megens werken. Volgens algemeen directeur Tom Wienhofen zit het met de toekomst van deze jongens wel goed: “De behoefte aan technisch personeel is in alle bedrijfssectoren enorm groot en die behoefte groeit alleen maar. Een leerling met een technische opleiding heeft dan ook een mooie toekomst voor zich”.

Profielen
Naast Produceren, Installeren en Energie biedt Elzendaalcollege Gennep ook de profielen Dienstverlening en Producten én Zorg en Welzijn aan. Een uitgebreid aanbod en daarmee uniek in de regio.