Peter Verstraten uit Mill is de nieuwe kwarTAAL-dichter

Schrijverscollectief De Kneep en BiblioPlus presenteerden in januari de allereerste kwarTAAL-dichter Karin Wildenberg. Na drie maanden, waarin ze drie gedichten schreef, zit haar taak erop. Op 1 april treedt de nieuwe kwarTAAL-dichter aan: Peter Verstraten uit Mill.

Zichtbaarheid

Er zijn in Land van Cuijk en Maasduinen tientallen schrijvers actief, die zich als dichter profileren. De Kneep wil met dit nieuwe project hun werk onder de aandacht brengen en de productie van poëzie in de regio stimuleren. BiblioPlus draagt bij aan de zichtbaarheid door de gedichten in alle Bibliotheken te etaleren door middel van posters en gratis ansichtkaarten. Daarmee willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken en enthousiasmeren om (regionale) poëzie te lezen of gedichten te schrijven.

Dicht mee!

Ieder kwartaal staat een nieuw thema centraal. De kwarTAAL-dichter zal aftrappen met een gedicht over dit thema. Peter Verstraten start met het thema “Buiten”. De Kneep en BiblioPlus roepen een ieder die geïnspireerd raakt door dit thema op ook zijn of haar gedichten in te zenden. Deze worden gebundeld en gepubliceerd op de websites van beide organisaties en zoveel mogelijk onder de aandacht gebracht. Aan het einde van het kwartaal mogen de dichters hun gedicht tijdens een feestelijk moment in de Bibliotheek voordragen.

Geïnspireerd?

Stuur dan jouw gedicht op naar redactie@dekneep.nl en volg de sociale mediakanalen van De Kneep en BiblioPlus om het project te volgen.

Eerste gedicht van Peter Verstraten

BUITEN

Er staat een kastje in mijn tuin

Met boekjes vol natuurgedichten

Een stoeltje in het groen ernaast

De zon erbij om bij te lichten

 

Ik zie de vogels vliegen vangen

Lees het tjilpen dat ik hoor

Vang de wind die woorden fluistert

Luisterversjes in mijn oor

 

Hier adem ik de taal van dichters

Soms heel luchtig, soms heel diep

Het liefste laat natuur zich lezen

In mijn tuin, mijn buitenbieb

 

Peter Verstraten

Meer informatie is te verkrijgen bij Jan van Bergen: dwars@dekneep.nl