Persbericht SIOL

Op 18 en 19 juni organiseert SIOL na 2 jaar afwezigheid het internationale toernooi om de 2 Brüder Cup 2022

Dit jaar organiseert voetbalvereniging SIOL voor de 46e keer het internationale voetbaltoernooi om de 2 Brüder Cup, het grootste sportevenement van het jaar in Cuijk en verre omgeving. Vanuit Tsjechië, Duitsland, België en Polen doen er ruim 60 jeugdteams van de O9 t/m O15-categorie mee aan dit prestigieuze toernooi, waarbij SIOL tevens gebruik kan maken van de voorzieningen van hockeyvereniging Civicum, honkbalvereniging Bullfighters en voetbalvereniging JVC Cuijk.

SIOL is bijzonder trots op het feit dat zoveel deelnemers, na 2 jaar corona, nu al  weer de weg terug naar Cuijk hebben gevonden. Dat geldt zeker voor de deelname van een groot aantal internationale teams. Dit jaar zijn onder andere Fortuna Bottrop uit Duitsland en Football Factory uit Polen aanwezig, net als Simikos uit België. Bijzonder trots zijn we op het feit dat FC Victorie Prerov, onze zustervereniging uit Tsjechië, met 3 teams aanwezig zal zijn.

Er doen natuurlijk ook een groot aantal Nederlandse teams mee, waaronder Woezik, De Treffers, Fc Houten en Arnhemse Boys. Maar er zij ook veel verenigingen uit het Land van Cuijk zoals JVC Cuijk, Volharding, Olympia’18 en natuurlijk SIOL zelf. Zo’n 600 voetballertjes en begeleiders blijven overnachten op ons sportpark !

De aftrap van het toernooi is op vrijdagavond 17 juni wanneer alle jeugdteams van SIOL een wedstrijd spelen tegen hun vader, moeder, broer of zusje. Op 18 en 19 juni worden de wedstrijden om de 2 Brüder Cup vanaf 9.00 uur gespeeld op het sportpark aan de Groenendijkse Kampen. Daarnaast zijn er ook nog allerlei andere activiteiten zoals een loterij met hele verrassende prijzen en een knallende feestavond op zaterdagavond.