Paarse Vrijdag op Metameer

Stevensbeek/Boxmeer – Vrijdag 11 december is het Paarse Vrijdag. Met Paarse Vrijdag vraagt het GSA-netwerk Nederland op scholen aandacht voor gender, seksuele integriteit en diversiteit. Ook leerlingen en medewerkers op Metameer dragen deze dag paars en tonen hun solidariteit aan iedereen die op een manier verbonden is aan lhbti+-gemeenschap.

De GSA van Metameer jenaplan Boxmeer is extra zichtbaar in de week van Paarse Vrijdag. Leerlingen voeren onderling het gesprek. Want het is oké om te laten zien wie je bent. Leerlingen kunnen zich aanmelden bij de GSA. De GSA zorgt ervoor dat er op hun school aandacht besteed wordt aan zulke activiteiten als op Paarse Vrijdag.

Jezelf mogen zijn

In Stevensbeek vieren leerlingen ook Paarse Vrijdag. Docent Steef Arts gaat in zijn lessen godsdienst in op het thema “anders zijn”. Juist op deze vrijdag. Een onderwerp als wie belangrijk is (geweest) voor de lhbti+-acceptatie vormt de aanleiding voor een gesprek in de klas. De leerlingenraad deelde warme chocolademelk uit en er werd muziek gedraaid in de pauze. Wie op Paarse Vrijdag iets paars droeg, kreeg een worstenbroodje. Jezelf kunnen zijn is een feest!

Foto: Femke de Schepper