Op woensdag 30 september wordt om 14.15 uur, in de Cuijkse wijk de Valuwe, een Krajicek foundation playground geopend door wethouder Maarten Jilisen.

Aansluitend vindt er een activiteit plaats met kinderen uit de wijk (van 14.35 tot 15.30). Locatie: de voetbalkooi in de Valuwe op het kruispunt van de Vierlanderdreef en Professor der Brinkstraat. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Aanvullende informatie

De Krajicek foundation zet zich in voor de ontwikkeling van wijken, en activatie van de jeugd. De stichting adopteert in samenwerking met gemeenten bestaande ‘playgrounds’ om met gerichte activiteiten sporten weer aantrekkelijker te maken. De activiteiten worden geleid door een zogenaamde ‘scholarshipper’. Dit is een student uit de wijk die zich graag inzet voor de wijk en in ruil hiervoor een ‘gift’ ontvangt om zijn/haar studie te bekostigen. De activiteiten bieden ook de mogelijkheid om met de jeugd in gesprek te gaan, om ze beter te begrijpen en om hen wellicht te helpen met vragen en belemmeringen. Kinderen/jongeren die regelmatig (samen) buiten spelen/sporten, zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.