Open podium talententuin vrijdag 1 november 2019

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De tiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Jackson’s Çage, Black Solid en No Permission.

Gewapend met een akoestische gitaar, een piano, basgitaar en nog wat trommelwerk zal Jackson’s Cage deze avond in hun thuisstad Vierlingsbeek in een speciale, want akoestische, setting openen. Toen op een koude winteravond de stroom uitviel werd Jackson’s Çage gedwongen om het een en ander zonder elektriciteit te doen. En dit pakte bijzonder goed uit. Dus vanavond gaan de versterkers uit en het drumstel weg, en zijn de vijf mannen gekleed in een in een Iets dunner jasje dan normaal. En ook wordt de set aangevuld met een aantal klassieke covers. Op geheel eigen wijze gebracht  uiteraard. Heel erg lekker. Black Solid is ontstaan in 2016 als pop/rockcoverband. In 2018 heeft de band de ommezwaai gemaakt naar een ware hardrock- en metalmachine. Het viertal uit Oeffelt covert op eigenzinnige wijze nummers van onder andere Judas Priest, Van Halen, Black Sabbath en Metallica. Betonnen krakers die je vol heimwee herinneren aan de geweldige jaren ’70 en ’80. Meezingen mag! De Lottumse band No Permission kent een verleden in Stressed en staat garant voor een energieke set hard- en metalcore. Het vijftal is actief sinds 2017 en speelt naast covers van onder andere Parkway Drive steeds meer eigen nummers. Een eerste EP is inmiddels opgenomen en zal binnenkort worden uitgebracht. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.

Open podium de Talententuin vindt plaats op vrijdag 1 november aanstaande in Gryphus, Grotestraat 18a te Vierlingsbeek. Gryphus gaat open om 20.30 uur, het eerste talent betreedt om 21.00 uur het podium. De entree voor deze Talententuin is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.