Open Atelierroute georganiseerd door de Kunstkring Sint Anthonis

Twee zondagen kunst bekijken!

De jaarlijkse Open Atelierroute kan eindelijk weer in april georganiseerd worden. Het is de 24ste keer, dat dit evenement plaats vindt. De afgelopen twee jaren is in verband met Corona de atelierroute op de eerste zondag van september gehouden. Nu kan het weer als vanouds in april.                                                              De atelierroute is dit jaar op zondag 16 en zondag 23 april en wel vanaf             10.00 uur tot 18.00 uur. Het is een unieke manier om kennis te maken met kunst.

De deelnemende kunstenaars en hun gast- exposanten zijn volop aan het werk om ook hun laatste kunstwerken gereed te hebben voor de bezoekers, die zoals gewoonlijk weer zeer gastvrij ontvangen zullen worden. Op 14 locaties  verspreid over de oude gemeente Sint Anthonis zal er werk te zien zijn van 23 kunstenaars. Natuurlijk kan men ook een kijkje nemen in hun werkplek en zo de sfeer proeven, waarin hij of zij werkt. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om belangstellenden te woord te staan en eventueel uitleg te geven over hun werk. Omdat de fotoclub Kiekus dit jaar 40 jaar bestaat, heeft deze in het wapen van Wanroy te Wanroy een expositie georganiseerd, die op deze twee dagen ook te bezichtigen zal zijn. 

Dit jaar is het centrale punt niet het gemeentehuis maar het MFC Oelbroeck, het ontmoetingscentrum van Sint Anthonis aan de Breestraat 1d. Postcode 4845AX.                                              

Hier staat of hangt van alle deelnemers een kunstwerk. De kunstkring raadt de bezoekers aan om hier te starten en daar een selectie te maken en een route uit te stippelen langs de ateliers. Hier liggen de plattegronden gereed en kan men eventueel assistentie krijgen bij het logistiek samenstellen van de route. Het leuke is, dat elke deelnemende kunstenaar een werk beschikbaar stelt voor de loterij. Je kunt voor € 2,00 een lot kopen en dat in een van de potten stoppen, die bij elk kunstwerk staan. Zondag 23 april zal om 18.00 uur er uit elke pot één lot getrokken worden en misschien ben jij dan wel de winnaar van het door jou gekozen kunstwerk.

Een routeplattegrond kost € 2,50. Maar als je minimaal  5 loten koopt, krijg je de plattegrond er gratis bij. De kunstkring wenst iedereen veel kijkplezier! Wil je meer weten, kijk dan op de website van de Kunstkring Sint Anthonis. www.kunstkring.com