Open Atelier Route in de gemeente Sint Anthonis

De leden van de Kunstkring Sint Anthonis hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten, met trots presenteren ze hun laatste werken op zondag 29 augustus en zondag 5 september 2021.

Net als in 2020 was het ook dit jaar niet mogelijk om een gewone Open Atelier Route in april te organiseren daarom zijn we uitgeweken naar zondag 29 augustus en zondag 5 september. Er zijn een paar wijzingen omtrent de normale gang van zaken in verband met corona. Het gemeente huis is GEEN centraal punt en er vindt GEEN verloting van kunstwerken en GEEN verkoop van plattegronden plaats. 

Aan de Open Atelier Route 2021 doen 14 Ateliers mee verspreid over de gehele gemeente Sint Anthonis, 6 ateliers in Sint Anthonis, 4 ateliers in Wanroij en in Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek en Oploo ieder 1 atelier. Er zijn 8 gastexposanten die op verschillend locaties hun werk tonen. De kunstdisciplines zijn weer zeer divers dus laat u weer verrassen door nieuwe kunst en leuke gesprekken met de kunstenaars. Bijzonder dit jaar is dat  in Westerbeek, bij Juul Baltussen het werk  van de overleden kunstenaar Sias Fanoembi wordt geëxposeerd. Bekendste werken in de regio van Fanoembi zijn het Metworstmonument in Boxmeer uit 1999 en het beeldje van de jaarlijkse Dr. Peelen Cultuurprijs van de gemeente Boxmeer.

Op zondag 5 september zal van 13.30 tot 15.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Sint Anthonis de tweede “Taal aan de Maas” plaats vinden. De eerste heeft reeds digitaal plaats gevonden in Mill. Dit festijn wordt door De Kneep, in de 5 gemeenten die per 1 januari samengaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, georganiseerd. Hier wordt een podium geboden aan het literaire talent in de gemeente Sint Anthonis. 

De openingstijden van de ateliers op 29 augustus en 5 september zijn van 11.00 tot 17.00 uur . De toegang is gratis.     
Kijk voor u vertrekt voor de namen en locaties van de deelnemende kunstenaars op  www.kunstkring.com