Na 2 jaar muziekstilte Op de Hoef gaat het op de 1e zondag van juli weer los in het Geldersoord aan het St Patrickspad in Sint Anthonis

Op De Hoef 9.0 staat voor de deur. Eigenlijk is het de 7e editie maar we tellen gewoon door. In 2014 werd de eerste editie gehouden met de Eightball Boppers als afsluiter. Na diverse verzoeken komt deze band weer terug en zal ook deze editie weer afsluiten. De line up dit jaar is:  Stugg Nederlandstalige rock met Will Thijssen, de huisband The Hoofs met uiteraard Lieke Meijer en zoals gezegd The Eightball Boppers die het bosfestival afsluiten. 

Elke week krijgen zo’n 28 mensen in Nederland de diagnose “primaire hersentumor”. Elke week sterven er ook 28 mensen aan een hersentumor, omdat hersentumoren nog ongeneeslijk zijn. Op De Hoef is in 2014 in het leven geroepen om geld in te zamelen voor het Hersentumorfonds. Nadat in 2012 Tim Manders werd gediagnosticeerd met een hersentumor werd Team Tim opgericht. In 2013 werd voor het eerst de Mont Ventoux bedwongen. Met zo’n 100 enthousiaste lieden naar zuid Frankrijk, inclusief Tim, de Mont Ventoux op. Na 9 jaar gaan we nog steeds. Niet meer met zo velen maar wel met dezelfde intentie. Geld ophalen voor onderzoek naar hersentumoren. Helaas ook niet meer met Tim, want hij overleed in december 2014 aan deze verschrikkelijke ziekte nadat hij in september van dat jaar nog naar de top was gefietst. Diverse sponsorbronnen werden aangeboord en Christan van Gelder deed dat met dit festival samen met Will Thijssen. Toen Will er na een mooie opstart mee stopte zijn de St Tunnise leden van Team Tim mee gaan doen. Alle inkomsten van alle leden wordt uiteindelijk gezamenlijk overgemaakt naar het Hersentumorfonds. Hier zit weer een stichting achter die er voor zorgt dat het geld op de juiste plaats en voor de juiste onderzoeken terecht komt. Alle muzikanten op dit festival doen belangeloos mee, zoals ook het vrijwillige personeel. Ook andere bedrijven zijn al dan niet anoniem sponsor en dragen zo bij aan het slagen van dit leuke kleinschalige festival. Dus zet iedere 1e zondag van juli in je agenda, te beginnen met 3 juli aanstaande. De entree hebben we dit jaar iets moeten verhogen maar is altijd nog betaalbaar, € 7,00. Kinderen tot 12 jaar gratis.