Op 12 september vindt De Duchenne 40 plaats

Een groot fietsfeest voor Bart van Riet, die in september 40 wordt.

Deze mijlpaal is bijzonder, omdat Bart de dodelijke spierziekte Duchenne heeft. Ter ere van Bart zijn verjaardag, fietsen deelnemers van De Duchenne 40 door heel Nederland om geld op te halen voor Duchenne Parent Project. Een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

De Duchenne 40 is een fietsfeest voor iedereen met banden! De deelnemers starten vanuit huis of op één van de locaties van waaruit een tocht wordt georganiseerd, o.a. de Utrechtse Heuvelrug. Iedereen rijdt minimaal 40 kilometer. Op de mountainbike, racefiets, toerfiets of e-bike, de keuze is aan de deelnemer. 

Duchenne spierdystrofie

Duchenne is een ongeneeslijke spierziekte, die van kinds af aan de spieren afbreekt. Rond de leeftijd van 12 jaar kunnen kinderen met deze ziekte niet meer lopen. Door de verzwakking van de hartspier is het uiteindelijke een fatale ziekte. Dankzij gedegen onderzoek worden kinderen nu ook volwassen, daarom is de 40ste verjaardag van Bart van Riet ook zeer bijzonder.  

Groots startschot

Zaterdag 12 september vindt er een groots evenement plaats. Voordat de deelnemers starten aan hun 40 of meer kilometers, is er een live-programma via YouTube met het officiële startschot, live interviews met Bart van Riet, deelnemers en Elizabeth Vroom, directeur van Duchenne Parent Project. Aan het einde van de dag wordt het bedrag dat is opgehaald voor Duchenne Parent Project bekend gemaakt. 

De Duchenne 40

De Duchenne 40 staat symbool voor de progressie die is geboekt in onderzoek en medicatie. Steeds meer kinderen met Duchenne worden volwassenen met banen en relaties. Dankzij onderzoek is de levensduur en kwaliteit van leven van kinderen met Duchenne verlengd. We zijn er echter nog lang niet, daarom zetten de deelnemers van De Duchenne 40 zich in om op 12 september een prachtig bedrag bij elkaar te fietsen.

Ga jij de uitdaging aan? Daag jezelf uit voor mensen met Duchenne en fiets op 12 september De Duchenne 40!

Voor meer informatie over het evenement en inschrijvingen ga naar www.deduchenne40.nl