Ook Militracks uitgesteld wegens Corona

Het jaarlijkse evenement Militracks van Oorlogsmuseum Overloon is verplaatst van mei naar september. Maar krijgt daardoor wel een bijzonder tintje.

Het Overloonse museum is momenteel dicht. Wat een topjaar had moeten worden door het 75-jarig jubileum van de bevrijding dreigt voor het museum nu een jaar langs de financiële afgrond te worden. Want ook het evenement Militracks moet wegens het rondwarende coronavirus worden verplaatst. Dit zou namelijk in mei plaatsvinden.

Toch hoopt het museum van een nood een deugd te maken, want het evenement wordt uitgesteld naar 19 en 20 september. Dat weekend is namelijk van oudsher ook het moment waarop de bevrijdingsoperatie Market Garden wordt herdacht. En speciaal voor deze editie​ zal Militracks dan ook niet maar alleen Duits materieel presenteren, maar ook rijdend geallieerd materieel.

Het Duitse materieel was in de Tweede Wereldoorlog vooral technisch superieur. Maar de geallieerden verstonden de kunst van het produceren van tanks in grote aantallen. Uiteindelijk konden de geallieerden als overwinnaars uit de strijd komen omdat zij schijnbaar onbeperkt tanks naar het front konden sturen.

Bij Militracks komen die partijen weer tegenover elkaar te staan, waarmee het museum weer een historisch kloppend plaatje neerzet. En het hoopt met dit bijzondere evenement later dit jaar de bezoekersaantallen weer naar het normale niveau te kunnen brengen. Dat is nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen blijven zien.