Oogvereniging centraal op decembereditie van Oogcafé

Op dinsdag 13 december vindt in Bibliotheek Cuijk alweer het laatste Oogcafé Land van Cuijk van 2022 plaats.

Het Oogcafé in de Bibliotheek is één van de vele Oogcafés die gehouden worden in het hele land. Het zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor mensen die slechter gaan zien of die slechtziend of blind zijn. Behalve dat er ervaringen worden uitgewisseld, wordt er voorlichting gegeven over zaken, die het leven met slecht of geen zicht kunnen vergemakkelijken en de visuele beperking beter/gemakkelijker een plek kunnen geven.
De Oogcafés bestaan bijna vijf jaar en zijn een initiatief van de landelijke Oogvereniging. Alle Oogcafés worden georganiseerd door vrijwilligers van deze vereniging. 

Op dinsdag 13 december staat de Oogvereniging centraal . Een ervaringsdeskundige vertelt over de ontstaansgeschiedenis en het veelomvattende werk van de Oogvereniging, zowel op landelijk als op regionaal niveau. De Oogvereniging is er voor alle mensen met een oogaandoening in welke vorm dan ook; ook in combinatie met slechthorendheid. 

Iedereen die meer wil weten over wat de Oogvereniging doet en voor hem of haar kan betekenen, is deze ochtend van harte welkom. Ook als je je wil informeren voor een partner, vriend/vriendin of buurman/buurvrouw. De deur staat open voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via online via www.biblioplus.nl/agenda, via w.lems@biblioplus.nl of via telefoon 0485 312566.

 

Datum:     dinsdag 13 december,

Inloop:    vanaf 9.30 uur, start 10.00 uur

Programma:  van 10.00 – 12.00 uur

Plaats:    Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64.  

 

www.biblioplus.nl