Oogcafé Land van Cuijk van start

Blinde en slechtziende mensen lopen vaak tegen dezelfde dingen aan. Praktische dingen in huis, tijdens het reizen, op straat of in het maatschappelijk leven. Om hen met elkaar in contact te brengen, organiseert de Oogvereniging in het hele land zogenoemde Oogcafés. In Noordoost Brabant werden deze nog niet georganiseerd. Daar komt verandering in.

Op dinsdag 14 september 2021 vindt in de Bibliotheek van Cuijk om 10.00 uur de eerste editie plaats van het Oogcafé Land van Cuijk. Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en BiblioPlus. Voor de Oogvereniging Noord-Brabant betekent dit, dat hiermee in totaal in de regio 13 Oogcafés actief zijn.

Het Oogcafé wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Van tijd tot tijd worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.

De bijeenkomsten zullen laagdrempelig zijn en een ongedwongen karakter hebben. Bezoekers kunnen gewoon aanschuiven aan tafel bij de andere deelnemers en de gastheren/dames. Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Vooraf aanmelden is daarom verplicht. 

Het Oogcafé zal vanaf september maandelijks terugkeren; iedere tweede dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur in de bibliotheek. 

Aanmelden voor het Oogcafé Land van Cuijk bij Wilma Lems, w.lems@biblioplus.nl of 06 100 292 32.

Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 14 september 2021
Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64, Cuijk