Oogcafé in teken van hulpmiddelen

Op dinsdag 14 februari staat de deur van het Oogcafé Land van Cuijk weer wagenwijd voor iedereen open. Het belooft een gezellige, informatieve ochtend te worden.

Een medewerker van één van de hulpmiddelenleveranciers komt vertellen over het bedrijf en de keur aan hulpmiddelen die er te koop zijn en waar je veel profijt van kunt hebben als je slechter gaat zien of blind bent. Je kunt hierbij denken aan aanpassingen voor de computer, maar ook aan mobiele telefoons en allerhande kleine hulpmiddelen die je in staat stellen bepaalde dingen te kunnen blijven doen.
Het kan soms heel heftig zijn als je slechter gaat zien, dat heeft zijn tijd nodig, maar vaak is er meer mogelijk dan je vermoedt. 

Naast de mondelinge informatie die gegeven wordt, is er ook ruimschoots de mogelijkheid om allerlei meegenomen spullen te bekijken.
Wie meer wil weten over hulpmiddelen maar nog nooit in het Oogcafé is geweest, wordt speciaal uitgenodigd. Wij ontmoeten je graag!

Oogcafé Land van Cuijk

Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Er worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.

Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 14 februari, Bibliotheek Cuijk 10.00 – 12.00 uur inloop vanaf 9.30 uur. Deelname gratis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via online, via w.lems@biblioplus.nl of via telefoon 0485 312566.

Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64 Cuijk

www.biblioplus.nl

 

Datum:         dinsdag 14 februari.

Inloop:        vanaf half tien.

Opening:       tien uur.

Afsluiting:    twaalf uur.

Plaats:        bibliotheek land van Cuijk,    

Adres:         Kaneelstraat 64 Cuijk