Oogcafé in het teken van mobiliteit

Het Oogcafé Land van Cuijk in Bibliotheek Cuijk staat op dinsdag 11 oktober in het teken van mobiliteit. Gastspreker is ergotherapeut Antonnette van der Wekken.

Antonnette werkt bij Koninklijke Visio, één van de landelijke instellingen die mensen met een visuele beperking ondersteunt, begeleidt en trainingen geeft om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Als je slechter gaat zien en je wilt je onafhankelijkheid zoveel mogelijk ook buitenshuis behouden, kun je daarvoor een beroep doen op organisaties als Koninklijke Visio in Nijmegen. Zo kun je leren om zelfstandig, maar vooral ook veilig, vanaf huis naar vrienden, een winkel of bushalte te gaan of een wandelingetje te maken op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan je vermoedt.
Speciale aandacht is er in de presentatie voor avondmobiliteit. Wat als je in de avond toch de straat op moet; wat kun je doen om de veiligheid te vergroten?

Na de presentatie en koffiepauze is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek of de Oogvereniging. Ook partners en mantelzorgers zijn welkom.

Oogcafé Land van Cuijk

Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Er worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.

Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 11 oktober, Bibliotheek Cuijk 10.00 – 12.00 uur inloop vanaf 9.30 uur. Deelname gratis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via online, via w.lems@biblioplus.nl of via telefoon 0485 312566.

Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64 Cuijk

www.biblioplus.nl