Ontdek het Land van Cuijk tijdens groeterwandeling

Wil jij deze zomer het Land van Cuijk ontdekken? Ga dan met een van de lokale groeters op pad en leer meer over de bijzondere historie van de dorpen en de ene stad in onze regio. De groeterwandelingen zijn te boeken via rondleidingen.landvancuijk.nl

 
Komende woensdag 27 juli leiden de groeters belangstellenden door Overloon. Tijdens de rondleiding worden plekken getoond die belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis van Overloon. Er wordt onder meer stilgestaan bij fotopanelen, gemaakt door Engelse oorlogsfotografen, en bij de monumenten die zijn opgericht ter nagedachtenis aan de Slag om Overloon. Ook wordt de kerk bezocht, een modern gebouw dat behoort tot de 100 rijksmonumenten van de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. De wandelingen start om 11.00 uur bij de kerk op het 14 Oktoberplein en is gratis.
Een dag later, op donderdag 28 juli, start om 10.00 uur een groeterwandeling door het centrum van Boxmeer. Ook deze wandeling is gratis. De Boxmeerse groeters vertellen tijdens de rondwandeling over onder meer de rol van de invloed van de zilversmeden en de sigarenfabrikanten, de functie van het kantongerecht, de betekenis van het Kasteel Boxmeer, het Heilig Bloedwonder en het Titus Brandsma Gedenkteken.
Kijk voor meer groeteractiviteiten op rondleidingen.landvancuijk.nl. Daar kan ook de deelname aan de groeteractiviteiten worden gereserveerd.