Online open dagen Metameer

BOXMEER/STEVENSBEEK – Hoe laat een middelbare school zich zien tijdens een lockdown? Normaal gesproken bezoeken groep 7- en 8-leerlingen Metameer tijdens de open dagen.

Zoveel mensen in een gebouw, dat kan nu niet. Metameer draait de rollen daarom om. ‘Metameer komt naar je toe!’ De online open dag van jenaplan Boxmeer is op vrijdag 5 februari. Op vrijdag 26 februari zet Metameer Stevensbeek haar deuren online open.

Online een schoolkeuze maken, hoe doe je dat?

 
Tijdens de online open dagen laat Metameer met filmpjes zien wat een aanstaande brugklasleerling kan verwachten op school. Examenleerlingen Xena, Thijs, Nina en Tess staan centraal in de filmpjes van de locatie Stevensbeek. In Boxmeer neemt derdejaars tweetalig vwo-leerling Maèlla groep 7 en 8 mee. Ze doet dit samen met Boris, die nu in zijn examenjaar van het vmbo zit. Maèlla vertelt over de online open dag: “We laten in de filmpjes alle leuke plekken op school zien, we spreken met onze docenten en ik vertel waarom ik voor tweetalig vwo koos.” Directeur Maartje van de Kerkhof complimenteert Maèlla: “Hoe spontaan Boris en jij voor de camera staan, dat is mooi om te zien.” Maèlla: “Het was een heel andere ervaring, zo voor de camera. Maar superleuk om te doen.”
 
Tijdens de open dagen kunnen kinderen en ouders/verzorgers al hun vragen stellen. Maartje van de Kerkhof: “We willen zeker tijdens deze lockdown in contact blijven met groep 7 en 8. Hen alle ruimte en mogelijkheden bieden hun vragen te stellen. Want ga er maar aanstaan, online je school kiezen. Gelukkig namen veel groep 8-leerlingen in november vorig jaar deel aan de meeloopdagen. Ze hebben toen toch de sfeer op beide Metameerlocaties kunnen proeven.” Tijdens de open dagen staat ook het zorgteam klaar voor vragen over ondersteuning. Via de website kan men alvast het Metameerpakket aanvragen of het contactformulier invullen. De online open dag in Boxmeer is vrijdag 5 februari en in Stevensbeek op vrijdag 26 februari. Kijk op www.metameer.nl
 
Fotobijschrift: Maèlla, tweetalig vwo 3-leerling van Metameer jenaplan Boxmeer
 
Foto: Goedele Monnens