Boeiende avond bij Cicero: ‘Ondermijnende criminaliteit raakt iedereen’

SINT ANTHONIS – Op maandag 16 maart nemen Gerjan van Dam en Terry Houben van het Actiecentrum Ondermijning Oost Brabant u mee in de wereld van de ondermijnende criminaliteit. Een wereld die helaas nagenoeg iedereen – in meer of mindere mate – raakt. Het duo vertelt bij Cicero hoe zij deze georganiseerde criminaliteit bestrijden. 

De onder- en bovenwereld zijn flink met elkaar verweven. Criminelen beschikken over illegaal vermogen, waardoor economische en sociale machts- en invloedposities ontstaan. Dit heeft een ondermijnend effect op de samenleving. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: de buurman die hennep verbouwt op zolder, de bedreiging van burgemeester of wethouder, dumpingen van drugsafval. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. De focus binnen de aanpak van ondermijnende criminaliteit richt zich momenteel op een aantal landelijke thema’s: georganiseerde hennepteelt, mensenhandel en -smokkel, criminele motorbendes, misbruik en fraude binnen de vastgoedsector en witwaspraktijken.

Gerjan van Dam en Terry Houben zijn beiden werkzaam bij het Actiecentrum Ondermijning Oost Brabant, dat onderdeel is van de Taskforce-RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum). Bij Cicero vertellen zij onder de noemer ‘je snapt het pas, als je het ziet’ op interactieve wijze wat ondermijnende criminaliteit nu precies is, hoe je het herkent en wat je er tegen kunt doen. 

 

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 16 maart naar het boeiende verhaal van Gerjan van Dam en Terry Houben te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.