Nog even geen Brabants Oerparcours in Mill – blijf bewegen en sporten 

Helaas zal er in maart dit jaar geen nieuwe editie zijn van het Brabants Oerparcours in Mill. De editie van maart 2020 moest om de bekende redenen ook al geannuleerd worden. Voorlopig richt de organiserende werkgroep zich op maart 2022 voor een volgende editie. Mocht er eerder tijd en gelegenheid zijn, dan zal er uiteraard eerder wat georganiseerd worden.

Maar ondanks het ontbreken van deze laagdrempelige survivalrun in de Groespeel en Kanaalzone in Mill, kan men uiteraard wel blijven sporten en bewegen in dit prachtige stukje gemeente Mill en Sint Hubert. In de Beweegtuin (hoek Domeinenstraat / Hoogstraat in Mill) staan diverse sporttoestellen opgesteld. Hier kan iedereen dagelijks en helemaal gratis gebruik van maken. De toestellen zijn voorzien van een QR-code. Door deze te scannen met je mobieltje start er een videofilmpje. Zo zijn de oefeningen te zien die met het betreffende toestel uit te voeren zijn.

Maar ook elders in onze gemeente is prachtige natuur te vinden om individueel sportief en gezond bezig te zijn. Daarnaast zijn er ook tal van mooie fiets- en wandelroutes om de mooiste plekjes in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord te ontdekken. 

Check voor een aantal van deze routes de website www.ontdekmill.nl

Het Oerparcours is een activiteit van het Toeristische en Recreatieve Platform Ontdek Mill in samenwerking met Stichting Beweegtuin Mill. Het werd in mei 2013 mede op initiatief van Stichting Activiteiten Mill voor het eerst georganiseerd. Jaarlijks nemen er zo’n 500 sportievelingen deel aan het Oerparcours, variërend van 10 tot . . . jaar.

 

Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen van het Brabants Oerparcours? Like de Facebookpagina en zie www.oerparcours.nl

 

Foto: Cockie Kremers