GGD HvB webinarkalender november

dinsdag 31 oktober 2023 Roger van Bracht

Hierbij de webinarkalender voor de maand november. We hopen dat je onze webinars de komende periode kan delen via bijvoorbeeld een (digitaal) prikbord of sociale media post. Wil je deze webinars delen via social mediakanalen, narrowcasting of via andere kanalen, en heb je daarvoor de bestanden in een ander format nodig dan PDF of JPEG? Laat het ons even weten door te mailen naar webinars@ggdhvb.nl en de bestanden komen jouw kant op!

 

Mediawijsheid: alles wat je als ouder wilt weten – 13 november om 19:30

Kinderen zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Voor contact en plezier, maar ook voor school. Opvoeden met media is niet makkelijk! Ouders zijn zelf niet opgegroeid met mobieltjes en sociale media. Ze worstelen vaak met allerlei vragen. Wat doen die kinderen toch online? En hoe lang is gezond? Hoe maak ik goede afspraken over schermtijd? Hoe zorg ik dat ze niet online gaan pesten? Hoe voorkom je online shaming? En misschien wel de moeilijkste: wanneer geef ik mijn kind een smartphone en onder welke voorwaarden? Laat je tijdens dit webinar door Bureau Jeugd en Media inspireren en informeren.

 

Let op: Dit webinar is eerder opgenomen en wordt opnieuw uitgezonden. Wel zijn we live aanwezig in de chat om vragen te beantwoorden. 

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders van basisschoolleerlingen

 

 

Mediawijsheid: alles wat je als ouder wilt weten – 16 november om 19:30

Tieners bevinden zich vele uren per dag in de digitale wereld. Ze lijken soms al heel mediawijs maar ze zijn nog kwetsbaar en hebben echt nog begeleiding nodig. Dat is voor ouders vaak lastig omdat ze er zelf niet mee zijn opgegroeid. Hoe maak je duidelijke afspraken over schermtijd en gamen, zonder ruzie te krijgen? Hoe blijf je in gesprek over media? Wat leer je ze over privacy, online veiligheid en hoe geef je het goede voorbeeld?  Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media verzorgt dit webinar over tieners en mediaopvoeding. Freek neemt de ouders mee op reis in de digitale wereld van tieners, bespreekt inzichten uit de wetenschap en geeft praktische tips voor thuis. Ouders worden uitgenodigd om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. 

 

Let op: Dit webinar is eerder opgenomen en wordt opnieuw uitgezonden. Wel zijn we live aanwezig in de chat om vragen te beantwoorden. 

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders van kinderen op het voortgezet onderwijs

 

 

Help, mijn peuter is in de puberteit! – 27 november om 19:30

Van een schattige baby naar een peuter die niks meer wil… Is dit herkenbaar? ‘Lastig gedrag’ en ongehoorzaamheid bij je peuter. Het overkomt alle ouders. Hoe ga je daar mee om? Kun je het gedrag van je peuter negeren? Hoe kun je hier consequent mee omgaan? Peuters laten zien dat ze een eigen persoon zijn met een eigen wil. Dit is een gezonde ontwikkeling, maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Niet voor jou als ouder, maar ook niet voor hem of haar. In dit Webinar gaan we in op deze (nieuwe) fase en geven we handvatten hoe je als ouder hiermee om kan gaan.

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders van kinderen tussen 0-4 jaar

 

Webinarreeks: Hoe overleeft mijn kind de puberteit? En ik? – verschillende data

In deze gratis vierdelige webinarserie, georganiseerd door de GGD Hart voor Brabant, Novadic-Kentron, Halt, CJG Maasland en jongerenwerk ONS welzijn, nemen we ouders mee in de wereld van pubers. Per webinar komen er verschillende thema's aan bod, zoals drugs, vapen, weerbaar tegen ondermijning en gamen, waarin er zowel informatie als praktische tips worden gegeven.

Webinar 1: Het puberbrein onder invloed – woensdag 25 oktober om 19:30

Webinar 2: Alcohol, vapen en andere drugs – woensdag 1 november om 19:30

Webinar 3: Gamen – woensdag 8 november om 19:30

Webinar 4: Weerbaar tegen ondermijning – woensdag 15 november om 19:30

 

Aanmelden en meer informatie

 

Doelgroep: ouders van kinderen in de puberteit

 

 

Aanvullend webinar: Help, mijn kind gebruikt! – 30 november om 19:30

Kinderen kunnen op een bepaald moment in hun leven in aanraking komen met drugs en dit gaan gebruiken. Een nachtmerrie van veel ouders. De meeste jongeren gebruiken geen drugs of houden het bij een enkele keer, maar wat als ze steeds vaker gaan gebruiken? Heb jij het gevoel dat je kind drugs gebruikt? Maak jij je zorgen over het gebruik van je kind? Of vraag jij jezelf af wat je als ouder kunt doen? Neem dan deel aan dit webinar georganiseerd door Novadic Kentron.

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders die zich zorgen maken over het drugsgebruik van hun kind


Cursussen en bijeenkomsten voor doelgroepen in verschillende gemeenten
In de verschillende gemeenten, binnen onze GGD regio Hart voor Brabant, worden er cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die in die gemeenten wonen of werken. Op www.ggdhvb.nl/cursussen staat ook het aanbod dat (alleen) voor bepaalde doelgroepen in bepaalde gemeenten wordt georganiseerd.

En wist je dat onze webinars die in het verleden zijn geweest, ook gratis terug te kijken zijn op onze website? Je vindt het overzicht hier.

Vragen, tips of verzoeken? Mail naar webinars@ggdhvb.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht