Het Oorlogsmuseum Overloon organiseert op 31 augustus en 1 september voor de tweede keer het Eyewitness Event

zaterdag 31 augustus 2024 Hans Graat

Een weekend vol meeslepende activiteiten en educatieve belevenissen rondom de Tweede Wereldoorlog. Met de deelname van 450 reenactors uit de Benelux is dit een van de grootste historische re-enactment evenementen in Nederland.Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het verleden door de gereconstrueerde kampementen en stellingen te verkennen en de indrukwekkende Mockbattles met special effects, losse flodders en tanks bij te wonen.

Het evenement is ook bijzonder geschikt voor kinderen, met demonstraties van miniatuur-tanks en de mogelijkheid om tinnen soldaatjes te gieten.Een uniek aspect is de aanwezigheid van Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, die op zaterdag 31 augustus zijn ervaringen deelt met het publiek.

De toegang tot het museum is inbegrepen, waar bezoekers wapens uit de Tweede Wereldoorlog kunnen bekijken en vasthouden. Ook is er een opstelling van een veldhospitaal en een lezing over 'Vrouwen in uniform'.Kortom, het Eyewitness Event biedt een onvergetelijke historische belevenis voor bezoekers van alle leeftijden.

foto's zijn van ©Albert hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht