Wandeltocht door westen van Land van Cuijk

donderdag 31 augustus 2023 Peter Linders

Dankzij de verspreide vakantieperiodes zijn er in september nog tal van mensen die genieten van vrije tijd en ervoor kiezen om vakantie te vieren binnen de grenzen van hun eigen land. In het westelijke deel van het Land van Cuijk strekt zich een prachtig wandelgebied uit, met als hoogtepunt de laatste etappe van de Zuiderwaterlinie-wandelroute. Deze route begint bij Reek, voert langs oud-Velp en eindigt in Grave. De afstand van iets meer dan 17 kilometer is doorgaans in zo'n 3 uur te belopen als je een normaal tempo aanhoudt. Tenzij je natuurlijk besluit om onderweg te genieten van de adembenemende schoonheid van de Drie-eenheid in Velp, gekenmerkt door de drie torens van de twee kloosters en het romaanse kerkje.

Na zo'n verrijkende tussenstop kun je vervolgens op verkenning gaan in de vestingstad Grave. Deze stad heeft een rijke schat aan bezienswaardigheden te bieden, variërend van het imposante UNESCO-werelderfgoed tot het bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie, gehuisvest in het historische stadhuis, en de sfeervolle straatjes die uitnodigen tot wandelen. Zowel binnen als buiten de stadsgrenzen zijn overblijfselen te vinden die getuigen van de gevechten tussen soldaten en de strijd tegen het water.

Indien je meer informatie wenst over wandelroutes in en rondom Grave, kun je de gratis "Vestingstad Grave" app downloaden vanuit jouw appwinkel. Bezoek hiervoor de website www.vestingstadgrave.nl.

foto: Willeke Machiels

Terug naar nieuwsoverzicht