Uitwisselingsconcert Fanfare Vriendenkring en Muziekvereniging Sint Jan

maandag 25 september 2023 Roger van Bracht

Hebt u op zondag 8 oktober nog een lege pagina in uw agenda of op de kalender? Pak er dan snel een dikke stift bij om daar ‘Concert Fanfare Vriendenkring in Wanroij’ te noteren. Op die  dag heeft Fanfare Vriendenkring om 19.00 uur een (gratis) uitwisselingsconcert met ‘Muziekvereniging Sint Jan’ uit Wanroij. 

Fanfare Vriendenkring bereidt zich voor op het Bondsconcours in Veldhoven dat op 26 november zal plaatsvinden. Het Bondsconcours is een moment waarop harmonieën en fanfares zich kunnen door een jury laten jureren om te beoordelen in welke divisie zij mogen uitkomen. U zou het kunnen vergelijken met de eredivisie, de eerste divisie, de tweede divisie en zo verder bij het voetballen. 

Een belangrijk meetmoment dus en Fanfare Vriendenkring zet dan ook haar beste beentje voor in de voorbereidingen voor dit Bondsconcours. 

Het uitwisselingsconcert met Sint Jan is hierin een belangrijk onderdeel. In het Wapen van Wanroij spelen wij deze avond onder leiding van onze dirigent Geert Mooren het inspeelwerk Signature en de concourswerken Aurora (geschreven door Eric Swiggers) en Myrys (geschreven door Alfred Willering). Stuk voor stuk bijzondere werken die veel oefening vragen. De muzikanten kijken er dan ook naar uit om de stukken voor u als publiek te gaan spelen. 

Muziekvereniging Sint Jan staat deze avond onder leiding van dirigent Dennis Frenken. Een vereniging die al 111 jaar muziek maakt in Wanroij en haar omgeving. Zoals ze zelf zeggen: ‘111 jaar jong en springlevend’! De muzikanten gaan deze avond een gevarieerd programma voor het toegestroomde publiek spelen.

We begroeten u dan ook graag op zondag 8 oktober om 19.00 uur in het Wapen van Wanroij. En hadden we al vermeld dat het concert gratis toegankelijk is? Bij deze! Graag tot dan.  

Terug naar nieuwsoverzicht