Zingen met Dementie - Een Harmonieuze Zingen met Dementie - Een Harmonieuze Uitdaging

woensdag 24 april 2024 Roger van Bracht

Het Participatiekoor Land van Cuijk heeft met overtuiging aangetoond dat zingen een verbindende kracht heeft, ook voor mensen die leven met dementie. 

Het succesvolle eerste projectconcert op 9 april jl. in De Weijer Kapel bracht een mix van klassieke en moderne muziek. En een koorlid uit Grave, de ‘zingende dichter’, bleek het publiek te raken met zijn prachtige eigen werk over zijn dementie. Dit optreden bewijst dat muziek geen grenzen kent en dat iedereen, ongeacht de uitdagingen van dementie, een waardevolle bijdrage kan leveren aan zijn eigen welzijn en aan een optreden dat door het publiek wordt gewaardeerd!

Zingen biedt niet alleen plezier en regelmaat, maar heeft ook een positieve invloed op het brein. Het Participatiekoor Land van Cuijk creëert een inclusieve omgeving waarin mensen met dementie samen met mantelzangers en professionele muzikanten werken aan een écht concert. Dit proces biedt niet alleen de mogelijkheid om actief deel te nemen aan een geliefde activiteit, maar zingen draagt ook bij aan een verminderde zorglast!

Het koor bestaat in principe voor één derde uit mensen met dementie en voor twee derde uit mensen zonder dementie, waarbij de mantelzangers ondersteuning bieden. 

Onder leiding van een professionele dirigent wordt wekelijks gerepeteerd in een zes-weken-programma, eindigend met een projectconcert. Het volgende project staat klaar. U bent uitgenodigd om – met of zonder dementie – deel te nemen aan een nieuwe harmonieuze ervaring! Kijk voor aanmelding op participatiekoor.nl of stuur een email naar pklvcuijk@gmail.com. 
.
 

Terug naar nieuwsoverzicht