Boekbinden leren bij het Hobbycentrum Mill

dinsdag 23 juli 2024 Roger van Bracht

Boekbinden is al zo oud als Methusalem. Iedereen heeft thuis boeken, ze zijn gekocht in de boekhandel of geleend van de bibliotheek. Deze boeken zijn vaak garenloos afgewerkt.

Soms heeft een boek een harde omslag (hardcover), vaak een zachte (soft cover).

Maar boeken kun je ook zelf maken / inbinden; het is een geweldige creatieve hobby waarbij je werkt met mooie materialen zoals luxe papier en linnen.

Leer hoe je de juiste materialen kiest en die toepast en hiermee je eigen persoonlijke boek in elkaar zet. Duik in deze ambachtelijke hobby en geniet van de voldoening van het creëren van iets tastbaars en unieks. Denk aan een mooi notitieboek of het inbinden van losse vellen tot een dagboek. De hobby boekbinden is een hobby die je de tijd doet vergeten!

Papier vouwen, katernen vastnaaien, een mooie omslag maken en uiteindelijk het geheel in elkaar zetten is een precies werkje waarbij de nodige kennis komt kijken.

Op de hobbymiddagen boekbinden leer je met welke materialen je te werk gaat en uiteraard leer je verschillende bindtechnieken. Stap voor stap werken we van blanco vellen naar een gebonden afgewerkt boek. Ook speciale bindtechnieken, zoals bv Japanse bindwijze, kunnen toegepast worden.

Het komend seizoen zal teamleider Jan Aldershof uit Sint Michelgestel de vakkennis overbrengen en de groep begeleiden. Er is nu plaats voor 3 beginners als instroom. Iedere maand is er een donderdagmiddag waarop we werken aan de mooiste boekbind producten. De eerste middag is op donderdag 12 september.

Geïnteresseerd in dit mooie ambachtelijk werk, mail en  naar:  Ans Bardoel –leden info@hobbycentrummill.nl 


 

Terug naar nieuwsoverzicht