Daags na de Tour: Een Traditie van Wielrennen en Feestvieren

zondag 23 juli 2023 Peter Linders

Na de uitputtende en slopende 21 etappes van de Tour de France zou je verwachten dat de renners snakken naar een welverdiende dag rust. Echter, niets is minder waar.
 

Al sinds 1979 komen de renners met veel plezier naar Boxmeer voor het unieke evenement genaamd "Daags na de Tour." Deze bijzondere traditie heeft zich ontwikkeld tot een hoogtepunt van wielrennen en feestvieren, waar zowel de renners als het publiek jaarlijks reikhalzend naar uitkijken.

Op maandagavond 24 juli staat Boxmeer weer in het teken van de wielersport, met een indrukwekkend profpeloton dat aan de start verschijnt. Onder de bekende namen bevinden zich dit jaar enkele Tour de France-renners, zoals Wilco Kelderman van Team Jumbo-Visma, Pascal Eenkhoorn van Team Lotto Dstny, en Danny van Poppel van Team BORA-hansgrohe.

Wilco Kelderman, die wordt beschouwd als een van de steunpilaren van de waarschijnlijke geletruiwinnaar Jonas Vingegaard, zal ook zijn opwachting maken bij Daags na de Tour. De ervaren Kelderman heeft zich in de loop der jaren bewezen als een sterke renner en een belangrijke schakel binnen het team.

Pascal Eenkhoorn, voormalig Nederlands kampioen, heeft een bijzonder spannende ritzege in de achttiende etappe van de Tour de France nipt gemist. In Bourg-en-Bresse moest hij Kasper Asgreen net voor zich dulden. Desondanks heeft Eenkhoorn zijn talent en doorzettingsvermogen getoond, waardoor hij een opvallende verschijning zal zijn tijdens Daags na de Tour.

Danny van Poppel, die in deze Tour de lead-out verzorgt voor de Belgische sprinter Jordi Meeus, viert zijn vijfde Tourdeelname. De ervaren sprinter is bekend om zijn snelle benen en zal ongetwijfeld de strijd aangaan tijdens de koers in Boxmeer.

Het evenement begint om 13.00 uur en biedt niet alleen spannende wielrenwedstrijden, maar ook een bruisende festiviteit in Boxmeer. De lokale horeca en de organisatie van Daags na de Tour werken al tientallen jaren samen om van deze bijzondere juli-maandag een groot feest te maken. Het publiek kan genieten van een gezellige sfeer, waar sport en amusement hand in hand gaan.

De traditie van Daags na de Tour is een blijk van de passie en liefde voor de wielersport in Nederland. Het is een gelegenheid voor wielerliefhebbers om hun helden van dichtbij te zien, terwijl de renners zelf kunnen ontspannen en genieten van de warme ontvangst en aanmoedigingen van het enthousiaste publiek.

Op maandag 24 juli zullen de straten van Boxmeer bruisen van opwinding en energie, terwijl renners en fans samenkomen om te genieten van een dag vol wielrennen en feestelijkheden. Daags na de Tour is niet alleen een sportevenement, maar ook een viering van de passie voor de fiets en de gemeenschapsgeest die de sport verbindt.

Als wielrenliefhebber wil je dit unieke evenement niet missen. Dus kom naar Boxmeer en ervaar de magie van Daags na de Tour, waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan, en waar de renners, ondanks hun inspanningen in de Tour de France, nog steeds graag aan de start verschijnen voor dit bijzondere spektakel.

  • 12.30 uur Amateurs/junioren 60 km.
  • 14.15 uur Skeelerwedstrijd.
  • 15.30 uur Bedrijvenbokaal 24 km.
  • 16.15 uur Meet & Greet elite/beloften vrouwen.
  • 16.45 uur Start elite/beloften vrouwen 60 km.
  • 18.30 uur Show-reclamekaravaan.
  • 19:30 uur Meet & Greet met de profrenners.
  • 20.00 uur Profs om de grote prijs 80 km.

Bron: Website Daags na de Tour, geplaats door Peter Linders 23-7-2023/19:05 uur
Fotos: Arjan Broekmans

Terug naar nieuwsoverzicht